Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Tommi

jak wypolerować szkiełko do zegarka?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tommi

Witam, może ktos mi pomoże, chciałbym wypolerować szkiełko do zegarka, jak to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

trzeba jeszcze napisać z czego jest i jakie jest to szkiełko. Z plexi, z celuloidu, szkło mineralne, kwarcowe? Płaskie, wypukłe > itd.itp. :D

Mirek

Gold_Top

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a np. mineralne, oraz te starszego typu np. w ruskich wyrobach - chyba akrylowe? płaskie i wypukłe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

szkło mineralne czyli szkło ze ..szkła aby wypolerować potrzebne jest spore oprzyrządowanie. Tarcze z obsypem diamentowym różnej gradacji w maszynie szlifierskiej oraz filcowy krążek polerski nasączany tlenkiem ceru. Szkło mineralne wypukłe wymaga jeszcze tarcz polerskich o promieniach zbliżonych do tej wypukłości jak więc widać nie jest to czynnośc całkiem prosta i trzeba mieć czym i jak to zrobić. :lol:

szkło akrylowe, celuloidowe czy plexi nie wymaga już aż tak dużego zachodu. Wystarczy krążek flanelowy na maszynie polerskiej jakaś pasta polerska, kawałek papieru ściernego do wstępnego szlifownia rys na szkle. Pięć minut i szkło jest wypolerowane. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam i dziękuję za wyjaśnienie!

gdzieś swego czasu cyztałem, że drobne zarysowanaia można z powodzeniem usunąć z plastikowego szkiełka za pomocą pasty do zębów i miękiej szmatki flanelowej... czy to zdaje egzamin w domowych warunkach?

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak pasta do zębów zdaje egzamin tylko trzeba się napolerować. Ja zachęcam do użycia pasty polerskiej AUTOMAX za ok. 3 zł dostępna w każdym sklepie motoryzacyjnym. Wczoraj czyściłem i efekty super.

Błonie, Błonex,Delfin, Wars, Zodiak ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dziewic
Tak pasta do zębów zdaje egzamin tylko trzeba się napolerować. Ja zachęcam do użycia pasty polerskiej AUTOMAX za ok. 3 zł dostępna w każdym sklepie motoryzacyjnym. Wczoraj czyściłem i efekty super.

z pastą polerską idzie dużo szybciej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka to powinna byc pasta polerska najlepiej - proszę o nazwę i cenę?

a czy tą pastą można również usuwać płytkie zadraśnięcia z bransolet/kopert ze stali nierdzewnej, i lustrzanki i matowej?

dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
a czy tą pastą można również usuwać płytkie zadraśnięcia z bransolet/kopert ze stali nierdzewnej, i lustrzanki i matowej?

mozna ale tylko elementy polerowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta nazywa się AUTOMAX. Idziesz do slepu motoryzacyjnego i mówisz, że chcesz paste polerską o tej nazwie. W każdym sklepie powinna być. A co do czyszczenia kopert to można polerować jakieś małe ryski, jeśli chodzi o rysy to radze użyć polerki i tlenek glinu (taki biały proszek rozcieńczony z wodą 1:3) i jazda.

Błonie, Błonex,Delfin, Wars, Zodiak ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za rady. kupię tego Automaxa i zabiore się za szkiełko w Swatch'u mojej małżonki ... - dam znać jaki efekt.

ale czy na mokro polerujemy? czy też tak jak na smochodzie: najpierw nakładamy, czekamy az zaschnie, i wtedy polerować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.