Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

WatchTime

WatchTime Atlantic: Prezentacja jubileuszowej serii

Rekomendowane odpowiedzi

Czy już otrzymałeś swojego "walżu" ?? :) Bo ja tak ;)

Zegarek został odebrany. Trafił mi sie numer 78. Powiem krótko, jest wspaniały, piękny. 

Spełnił moje oczekiwania, a nawet je przerósł. Nie żałuję żadnej złotówki wydanej na niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek został odebrany. Trafił mi sie numer 78. Powiem krótko, jest wspaniały, piękny. 

Spełnił moje oczekiwania, a nawet je przerósł. Nie żałuję żadnej złotówki wydanej na niego.

Mnie się "trafił" nr 049/188 ;) Zgadzam się w pełni z Tobą co do wykonania zegarka, natomiast pasek z zapięciem pozostawia bardzo wiele do życzenia, oczywiście jest to moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiu, specjalnie dla Ciebie kilka fotek zrobionych telefonem ;)

Krzysiu, specjalnie dla Ciebie kilka fotek zrobionych telefonem ;)

Czy ja dobrze widzę, że nie widzę po lewej stronie tabliczki z numerem zegarka. Jak to jest możliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się "trafił" nr 049/188 ;) Zgadzam się w pełni z Tobą co do wykonania zegarka, natomiast pasek z zapięciem pozostawia bardzo wiele do życzenia, oczywiście jest to moje zdanie.

Co do paska, to nie mam żadnych uwag, ale faktycznie zapięcie jest trochę "lewe". Pierwszy raz mam doczynienia z takim zapięciem, więc myślałem, że wystarczy ghdy je opanuję. Tu się jednak okazuje, że coś jest na rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja dobrze widzę, że nie widzę po lewej stronie tabliczki z numerem zegarka. Jak to jest możliwe?

post-40059-0-09886700-1387312312_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wielką prośbę do kolegów którzy nabyli zegarek Atlantic Worldmaster Lusso Chronograph Valjoux, by zamieścili zdjęcia zapięcia paska w swoim zegarku. Chcę porównać jakie zapięcia są w Waszych egzemplarzach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wielką prośbę do kolegów którzy nabyli zegarek Atlantic Worldmaster Lusso Chronograph Valjoux, by zamieścili zdjęcia zapięcia paska w swoim zegarku. Chcę porównać jakie zapięcia są w Waszych egzemplarzach.

A to są różne? Zapięcie faktycznie nie jest zbyt praktyczne, ale można przywyknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to są różne? Zapięcie faktycznie nie jest zbyt praktyczne, ale można przywyknąć.

A i owszem, okazuje się że są różne, a przynajmniej w innym egzemplarzu który widziałem był inny typ zapięcia. Wrzuć fotę, to porównam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Bodzian, a czemu to nie pokażesz swojego zapięcia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i owszem, okazuje się że są różne, a przynajmniej w innym egzemplarzu który widziałem był inny typ zapięcia. Wrzuć fotę, to porównam...

Poniżej zdjęcie. Podeślij zdjęcie zapięcia od Twojego zegarka

post-67475-0-21936800-1388581142_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za zamieszczenie fotki, która potwierdza moją teorię że chyba cały pasek w moim zegarku został zamieniony... Wnioskuję to z dwóch powodów:

1. Zapięcie w Twoim zegarku jest identyczne z tym, które widziałem w sklepie TT.

2. Kolor nitki w Twoim pasku jest biały, również w tym który oglądałem w sklepie, przeszycie jest wykonane białą nitką. W moim kolor nici jest brązowy.

Nie jestem pewien w 100%, więc poproszę o wyjaśnienie Dystrybutora, czy w tym modelu były stosowane różne wzory pasków i zapięć. Jeżeli okaże się że pasek został zamieniony, opublikuję nazwę sklepu w którym kupiłem zegarek.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy kupując zegarek otrzymałeś Certyfikat COSC ??.

Zamieszczam fotki zapięcia w moim "walżu".

post-40059-0-00123800-1388593958_thumb.jpeg

post-40059-0-92732000-1388593984_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za zamieszczenie fotki, która potwierdza moją teorię że chyba cały pasek w moim zegarku został zamieniony... Wnioskuję to z dwóch powodów:

1. Zapięcie w Twoim zegarku jest identyczne z tym, które widziałem w sklepie TT.

2. Kolor nitki w Twoim pasku jest biały, również w tym który oglądałem w sklepie, przeszycie jest wykonane białą nitką. W moim kolor nici jest brązowy.

Nie jestem pewien w 100%, więc poproszę o wyjaśnienie Dystrybutora, czy w tym modelu były stosowane różne wzory pasków i zapięć. Jeżeli okaże się że pasek został zamieniony, opublikuję nazwę sklepu w którym kupiłem zegarek.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy kupując zegarek otrzymałeś Certyfikat COSC ??.

Zamieszczam fotki zapięcia w moim "walżu".

Mechanizm (ETA7750) stosowany w tym zegarku nie otrzmymuje certyfiaktu COSC. W ramach kolekcji 125-lecia marki, jedynie zegarek Worldmaster 1888 "Lusso" Automatic

z werkiem ETA 2824-2 jest sprzedawany z certyfikatem dokładności chodu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm (ETA7750) stosowany w tym zegarku nie otrzmymuje certyfiaktu COSC. W ramach kolekcji 125-lecia marki, jedynie zegarek Worldmaster 1888 "Lusso" Automatic

No właśnie ! A ja otrzymałem Certyfikat COSC !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

No to nie czekaj, tylko pokaż go na forum.<br />Certyfikat i zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ! A ja otrzymałem Certyfikat COSC !!!

Jak to? Kto Ci go wydał? Kto się pod nim podpisał? Zaczyna robić się ciekawie.

Ja informacje o certyfikacie zaczerpnąłem z oficjalnej strony Atlantic.

Czy możesz załączyć skan certyfikatu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że certyfikat na 100% pochodzi od innego modelu ( WM Lusso Chronometer) i został dołączony do zegarka prawdopodobnie przez pomyłkę. Z całą pewnością Valjoux nie posiada certyfikatu, gdyby tak było to na tarczy na pewno byłby napis "Chronometer". Ponieważ mam podejrzenia że pasek w moim "walżu" został zamieniony, to też mogło się zdarzyć że koperta z certyfikatem od Lusso ETA 2824-2 trafiła do pudełka. Ponieważ zegarek kupiłem w sklepie internetowym, jutro zgłoszę swoje uwagi sprzedawcy. Swoje zapytanie skierowałem też do Dystrybutora zegarków marki Atlantic, odpowiedź otrzymam po 06.01.14. Jeżeli czegokolwiek się dowiem, niezwłocznie opiszę. Bardzo dziękuję kolego trasat23 o pomoc. :D Fotki certyfikatu na razie nie będę załączał, widnieje na nim numer mechanizmu i jeżeli zegarek do którego przynależy certyfikat nie został sprzedany, to certyfikat odeślę sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że certyfikat na 100% pochodzi od innego modelu ( WM Lusso Chronometer) i został dołączony do zegarka prawdopodobnie przez pomyłkę. Z całą pewnością Valjoux nie posiada certyfikatu, gdyby tak było to na tarczy na pewno byłby napis "Chronometer". Ponieważ mam podejrzenia że pasek w moim "walżu" został zamieniony, to też mogło się zdarzyć że koperta z certyfikatem od Lusso ETA 2824-2 trafiła do pudełka. Ponieważ zegarek kupiłem w sklepie internetowym, jutro zgłoszę swoje uwagi sprzedawcy. Swoje zapytanie skierowałem też do Dystrybutora zegarków marki Atlantic, odpowiedź otrzymam po 06.01.14. Jeżeli czegokolwiek się dowiem, niezwłocznie opiszę. Bardzo dziękuję kolego trasat23 o pomoc. :D Fotki certyfikatu na razie nie będę załączał, widnieje na nim numer mechanizmu i jeżeli zegarek do którego przynależy certyfikat nie został sprzedany, to certyfikat odeślę sprzedawcy.

Załączam informację odnośnie mechanizmów i certyfikatów z katalogu dodawanego do zegarków wydanych na 125 lecie marki Atlantic

post-67243-0-31396600-1388614209_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu poprosiłbym kogoś żeby wysłał zapytanie do sprzedawcy, czy do tego zegarka dołączane są jakieś certyfikaty. Jeśli odpisze, że nie to wówczas będzie to świadczyło o jego wiedzy merytorycznej, ale także o nierzetelności w kontekście Twojego przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest wyjaśniana bezpośrednio u dystrybutora "Zibi S. A.", na obecną chwilę mam potwierdzenie że do tego modelu (ETA 7750) nie ma certyfikatu COSC. Natomiast w książce zawierającej Certyfikat Autentyczności, na str. 10 jest błąd w druku, jest wydrukowane " CHRONOMETER VALJOUX" a powinno być CHRONOGRAPH VALJOUX, taką informację otrzymałem od dystrybutora. Kwestia innego paska i zapięcia jest na etapie wyjaśniania.

Sprzedawca poinformował mnie, że przesłał mi wszystko co otrzymał z centrali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciu już jest napisane prawidłowo chronograph a nie chronometr

post-67243-0-37256600-1388694369_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.