Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

arcicorci

Zenith Sporto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tym razem znalazlem Zenith Sporto rowniez w cenie ok 120€. Czy warto go kupic? Na tarczy nie widac gwiazdy ani napisu. Poza tym wszystko jest chyba ok.

Pozdrawiam

Artur

post-62423-0-02874900-1369860220.jpg

post-62423-0-26903200-1369860228.jpg

post-62423-0-07073800-1369860236.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie warto ze wzgledu na cene czy na stan zegarka? Jesli ze wzgledu na cene to jaka musialaby byc zeby sie oplacalo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stosunek ceny do stanu. Trudno powiedzieć co się działo z tarczą, skoro nie ma ani napisów, ani gwiazdy? Ja osobiście dopuszczam odnowienie tarczy, jak już nie ma wyjścia i nie da się z takim zegarkiem pokazać, ale doprowadzenie tego akurat modelu do stanu podobnego do oryginału jest niemożliwe ze względu na gwiazdę, która jest w zasadzie nieodtwarzalna. renowacja z narysowaną gwiazdą jest bez sensu, od razu widać... Lepiej szukać dalej, ew. do renowacji ale z zachowaną gwiazdą 3D, sam tak zrobiłem i jest OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest oryginalne, heavy ma racje ze tarcza byla myta szczególnie ze gwiazdka jest w tym modelu rysowana i wypełniania luma

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu ubzdurałeś sobie że na tarczy zenith musi być gwiazda ???

Dużo oryginalnych modeli jej nie miało....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej tarczy widać zarys gwiazdy, tarcza do renowacji, a czy za 120 Euro warto? Napiszę, że warto, za tyle to po bazarkach Atlantiki chodzą, i to bez łaski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie sporo starych modeli było bez gwiazdki

ale tak to chyba wygladało w oryginale

p1040097largepk6.jpg

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoczek - piszemy nie o zenith-ach wogóle, ale konkretnie o modelu sporto. Akurat ten model gwiazdę winien posiadać i nie jest to kwestia ubzdurania. Poza tym, jest zarys gwiazdy, wystarczy popatrzeć...

Inna sprawa, że tarcze w sporto są jakieś takie mało trwałe

co do ceny, to zawsze jest problem... ok 500 pln + ship + renowacja 150-200 pln i tak nie wiadomo jak wyjdzie. Ja bym poszukał innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh pomyliłem forumowicza nie dawno ktoś pisał na temat zenitha że musi mieć logo nad napisem.

Myślałem że dalej to ten sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.