Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość ArturP

Parciany pasek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ArturP

Witam!

Planuje zakup zegarka z paskiem parcianym i mam pytanie.

Poniewaz zegarka prawie nie sciagam z reki (np sie myje zawsze z zegarkiem).

Czy pasek parciany szybko schnie?

Czy nabiera duzo wody?

Czy np sam wyschnie na rece i po miesiacu nie sciagania nie bedzie sie z niego wydobywal brzydki zapach? (z paskiem gumowym nigdy nie mialem takich problemow, a z materialem skoro podobnym tak).

Za wszystkie informacje dziekuje.

Pozdrawiam

ArturP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!!

generalnie zależy to od impregnacji paska...

jeśli będzie słabo wykonana, to z pewnością pasek będzie "nabierał" wody i jak wszystko będzie mógł gnić...

dobra impregnacja ustrzeże pasek przed tym, ale też nie w nieskończoność...

po jakimś czasie impregnat przestanie działać, poprzez mechaniczne odkształcenia pasa wynikające z jego używania...

nic nie jest wieczne... (ale z pewnością neoprenowe paski nadają się do dłuższej eksploatacji)

pozdrawiam!

pozdrawiam!

guerero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam g-shocka na parcianym pasku. Nie nosze go zbyt czesto (tylko na silownie i rower), a jednak pasek, brzydko mowiac, smierdzi B) Schnie dosc dlugo. Jesli zegarek ma byc intensywnie uzywany to generalnie polecam kauczuk - nie ma z nim problemow.

clipboard03sk9.jpg

pozdrawiam, lalus

...Dominic

Tempus Fugit jak jasna cholera!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hirzej91

Ja mam swojego ADECA na parcianym czarnym pasku i musze powiedzieć że jest on bardzo wytrzymały i wygodny do noszenia. Nosze go prawie zawsze, np.:

- na rower

- do biegania

Wogóle do wszystkiego. Szybko wysycha i nie śmierdzi wogóle :) Teraz kupuje SEIKO też na pasku parcianym przekonałem sie do tych pasków, trzeba o nie tylko dbać i mamy bardzo dobry pasek. Jesem uczulony na kauczuk więc parcianka jest bardzo dobra również dla alergików. Wogóle nie ma co porównywać paska parcianego z jakimś silikonowym. A co Casio to uważam że zegarki Casio pod względem wykończenia mają wiele niedoróbek. Mój dawny znajomy miał zegarek CASIO G-SHOCK i też miał zegarek na pleciące to przerabiał takie problemy jak na przykład parcianka sie jakoś psuła poprostu nitki zaczeły "wyłazić" i trzeba było kupwać nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eleventh
A co Casio to uważam że zegarki Casio pod względem wykończenia mają wiele niedoróbek.

Nie żebym lubił Casio, ale biorąc pod uwagę Twój podpis możesz być nieobiektywny :roll:

pzdrw

G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.