Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gabriel18

Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Po czym poznales ze to ten model a nie inny? Na stronie Patka jest duzo wiecej modeli ktore wg mnie sa duzo bardziej podobne do tej podrobki niz ten ktory ty wybrales.

Bo akurat taki miałem taki na ręku ;)

Ostatnio czytalem jeden z postow w ktorym to (o ile dobrze pamietam) Cook nasmiewal sie z egipskiego szajsu sneera i kategorycznie stwierdzal ze nie jest to oryginalny zegarek tylko podrobka. Pare postow ponizej kajal sie ze nie rozpoznal oryginalu. Wynika z tego ze nie zawsze jest wszystko tak oczywiste nawet dla ekspertow a tym bardziej dla mniej doswiadczonych.

To forum wedlug mnie ma pomoc wszystkim ktorzy interesuja sie zegarkami. Nie kazdy od razu jest ekspertem i troche czasu minie zanim sie nim stanie. A pisanie postow w stylu "po wszystkim" albo "proszę Cię!!!, daruj sobie!" niczego nie wnosi do dyskusji chyba ze komus zalezy zeby nabic sobie licznik postow.

Dobrze pamiętasz ;) -tylko "nie naśmiewał sie"i nic "kategorycznie nie stwierdził"-oryginalność zegarka w tym przypadku stwierdzona została[o ile mam prawdziwe informacje]dopiero po ukazaniu mechanizmu.

P.s W tematach w których zamieścileś zapytania i uzyskałeś odpowiedz miałeś inne zdanie..

W temacie: Jaeger LeCoultre

Girard-Perregaux Gyromatic

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zrozum mnie zle. moze zle sie wyrazilem ale ogolny sens byl taki jak napisalem. Jezeli ktos decyduje sie odpowiedziec na pytanie to wedlug mnie powinien zrobic to w taki sposob w jaki oczekiwalby ze ktos inny odpowie na jego pytanie. Przeciez nikt tutaj nikogo nie zmusza do pisania.

PS1

nadal uwazam cie za experta z ktorego zdaniem sie licze :D . ja tylko podalem pierwszy z brzegu przyklad (ktory ostatnio czytalem nadrabiajac zaleglosci w wiedzy).

PS2

Z tych 2 zegarkow ktore podales jeden jest juz moj  :D (czekam na przesylke)  a z drugim (JLC) niestety mi sie nie udalo  :(  Moze innym razem bedzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok ;)

Szkoda tylko że nie miałeś "przyjemności" zapoznać sie z wszystkimi wypowiedziami pytającego[zostały prawdopodobnie usunięte przez moderatora]w tym wątku-gwarantuje Ci ze nie były miłe....

Przestał byś zapewne dziwić sie min moim odpowiedziom...... ;)

Co do "experta" to jestem nim ale w "Colin McRae 2" :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.