Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Maciek1984

Eberhard - POMOC WS. TARCZY - CIEKAWOSTKA

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do Was z prośbą.

Otóz potrzebuję rozszyfrować co jest napisane pod nazwą "Eberhard".

Przeszukałem internet i wójek google nic nie pokazuje.

Ustaliłem jedynie, iż na części zazwyczaj tych starszych modeli widnieje samo logo firmy "Eberhard" albo też, już w nowszych modelach pod nazwą piszą "Mecanisme & Tradition" (pomijam tu świadomie napisy typu "automatic" lub "chronometr" bo rzecz jasna nie o to tu chodzi)

a29_877_v.jpg?PHPSESSID=ad63acbd805fbe01eberhard-and-co-43mm-steel-mechanical-tr

tymczasem na moim Eberhardzie ewidentnie jest coś napisane, ale nie wiem co.

Jakiś czas temu oddałem ten zegarek do renowacji  (m.in. tarczy) jednak zegarmistrz zadzwonił do mnie wczoraj i powiedział, że nie jest w stanie odczytać co tam jest napisane w związku z czym do mojej decyzji pozostawia co ma dalej robić.

Z uwagi na fakt, iż chciałbym wiernie odwzorować tarczę muszę ustalic co było napisane. Zaznaczam, że nawet pod dużym powiększeniem zegarmistrz nie był w stanie tego odczytać.

Może ktoś z Was mam podbny zegarek?

Proszę o pomoc.

Oto moja tarcza:

162ed405a503edaamed.jpg

385a1e87dd2ef89bmed.jpg

Sekunda jest częścią minuty, minuta częścią godziny, godzina częścią zegara, a zegar częścią życia. . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dziękuję :)

Sekunda jest częścią minuty, minuta częścią godziny, godzina częścią zegara, a zegar częścią życia. . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.