Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ElMagiko

Breitling for Bentley A 25362

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim forowiczom, witam jako nowy user.

Trafił w moje ręce taki zegarek. Jest uszkodzony, ma urwane pokrętło i chodzi przez chwilę jak nim pobujam. Chodzi tylko sekundnik, pozostałe wskazówki stoją. Wyglada na używany, wykonanie bardzo solidne. Jest ciężki.

Był w woreczku, pokrętło osobno, na sznureczku miał adnotację bardzo niewyraźnie zapisaną przez zegarmistrza z Lillehammer w Norwegii, można doczytać tyle, że "nie naprawię, bo to fake". To raczej już wyjaśnia, ze to raczej podróbka, jednak jak na podróbkę wyglada bardzo dobrze, bo widziałem tanie shity z bazaru w Egipcie i to niebo a ziemia.

Prosiłbym o podpowiedzi jak zidentyfikować czy to autentyk czy podróba, oraz o wycenę wartości oryginału/podróbki.

Zamieszczam link do galerii, niestety, nie dysponuję lepszym aparatem, w razie potrzeby zrobię dodatkowe zdjęcia.

1_f.jpg

http://www.aukcjoner.pl/gallery/014452369-.html#I1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś miał sprawdzić czy banknot jest podrobiony to być porównywał go z innymi prodróbkami i mówił "Kurcze - na moim Mieszko nie ma czapki z daszkiem to jest szansa, że nie podróbka."?

Może lepiej porównywać z oryginałem? :)

Breitling_for_Bentley_Motors.jpg

Edt.

Oryginałów nie wyceniamy na forum. Podróbki jak najbardziej Wyceniarka

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, powinienem najpierw poczytać forum, ale jestem zalatany, pracuję za granicą i nie na wszystko mam tu czas...

To definitywnie podróbka, czytając wątek Brejblinga ;)

pytam tylko z ciekawości czy warto to w ogóle zanosić do fachowca w Polsce i naprawiać, o ile to możliwe, bo zegareczek naprawdę ładny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to współczuję. My w Polsce siedzimy na bezrobociu i na wszystko mamy czas, więc pytaj śmiało. :lol:

:lol:  :lol:  :lol:

Brawo, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miał adnotację bardzo niewyraźnie zapisaną przez zegarmistrza z Lillehammer w Norwegii, można doczytać tyle, że "nie naprawię, bo to fake". 

Ale zegarmistrz zachował się odpowiednio, ciekawe czy każdy by tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, są zegarmistrzowie, którzy naprawią każdy zegarek, czy to fake, czy autentyk. Ewentualnie poinformują Cię, iż zegarek nie jest oryginalny ;) Przynajmniej ja znam takiego zegarmistrza..

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.