Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MichałZet

Longines?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie delikatnie mówiąc nieprecyzyjne....Eta vs 56X Omegi?

Wybieram Omegę

Tak, takie porównanie.

Mógłbyś uargumentować,rozwinąć myśl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj odnośnik powyżej to sam wyrobisz sobie zdanie.......

Bo w zegarku wolę własne mechanizmy [in house]niż ten sam mechanizm w róznym "opakowaniu",tu -różne marki zegarkowe.......mają Eta 2824-2 :(

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem okazję porównać dużo zegarków gdyż sam szukam czegoś dla siebie i w pierwszej kolejności uderzylem w longinesa i musze przyznać ze w porównaniu np z orisem wypada blado, I jest to oczywiście moja opinia żeby ;-) nie chce kłótni ;-)

Jak szukasz klasyka to może stowa bardziej by pasowała

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem okazję porównać dużo zegarków gdyż sam szukam czegoś dla siebie i w pierwszej kolejności uderzylem w longinesa i musze przyznać ze w porównaniu np z orisem wypada blado, I jest to oczywiście moja opinia żeby ;-) nie chce kłótni ;-) Jak szukasz klasyka to może stowa bardziej by pasowała Sent from my GT-I9505G using Tapatalk 2

Pewnie porównywałeś divery? Racja?

Stowa robi ładne klasyczne, ale chyba nie tego szukam.

Najważniejszy rozmiar, bo obecnie rozmiary kopert to przesada. Chyba zostaje mi Rolex.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co moim zdaniem te divery od longinesa to jakaś pomyłka, nawiasem mówiąc wziąłem do ręki bardzo sławnego za co zostane pewnie zjechany , longines legend diver i nie zrobił na mnie tak oszałamiającego wrażenia jak na wielu. Przede wszystkim za ta cene spodziewałem się lepszej jakości koperty. Pomysł dobry ale jakością trochę za bardzo przypomina tissota.

Następna rzecz można zobaczyć która firma traktuje serio swoich klientów po jakości paska skorzanego ...

A tu masz duże pole do popisu i każdy pewnie będzie miał swoją refleksje na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co moim zdaniem te divery od longinesa to jakaś pomyłka, nawiasem mówiąc wziąłem do ręki bardzo sławnego za co zostane pewnie zjechany , longines legend diver i nie zrobił na mnie tak oszałamiającego wrażenia jak na wielu. Przede wszystkim za ta cene spodziewałem się lepszej jakości koperty. Pomysł dobry ale jakością trochę za bardzo przypomina tissota. Następna rzecz można zobaczyć która firma traktuje serio swoich klientów po jakości paska skorzanego ... A tu masz duże pole do popisu i każdy pewnie będzie miał swoją refleksje na ten temat Sent from my GT-I9505G using Tapatalk 2

Kiedyś na forum przeczytałem opinię o tej marce, że zatrzymali się w miejscu stawiając bardzo mocno na marketing zaniedbując to najważniejsze czyli zegarek. Kiedyś mieli znacznie lepszą pozycję. Vintage, które dziś można kupić np. na allegro mają in-housowe mechanizmy porównywalne z Omegą (niektórzy twierdzą, że lepsze), a dziś masowe Ety. Ale czasy się zmieniły, niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety... Ja od małego byłem przekonany że longines to Longines a teraz przymierzając czuje się jakby trzymał dobry z niskiej półki zegarek. Szkoda bo strasznie duża tradycja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena na omege zdecydowanie za wysoka targuj się teraz klient stawia warunki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bazary,giełdy staroci.....ale tu juz potrzeba odrobiny wiedzy....,zakłady zegarmistrzowskie

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena.......to nie rosyjski gaz,negocjować pewnie można :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stałem się właścicielem mojego pierwszego vintaga. I to jakiego! Zobaczę za kilka dni.   :)

W pięknym stanie Omega Seamaster De Ville.

Jak zapewnia właściciel: "naladniejsza Omega jaka kiedykolwiek udalo mi sie miec w mojej kolekcji. Nigdy nie poddawana renowacji. Dodatkowo jest to pelne 18k zloto. Bardzo rzadko mozna spotkac tak zachowany egzemplarz w tej probie zota. Wszystko oryginalne i znaczone (koronka, szkielko, koperta, mechanizm). Kilka dni temu sprawdzalem dokladnosc chodu. Zegarek robi - 2 sekundy na dobe. Mechanizm to kaliber 565 z szybka zmiana daty."  Od jednego z forumowiczów. 

A Wam dziękuję za pomoc. :)

post-44038-0-36559000-1380475597_thumb.jpg

post-44038-0-69143100-1380475614_thumb.jpg

post-44038-0-21968500-1380475627_thumb.jpg

post-44038-0-98367300-1380475656_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i świetnie....i my dostaniemy trochę wolnego [od propozycji :D;) ].....dopóki Ci się nie znudzi i zachcesz następny :) .Gratuluję.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna Omega  gratulacje niech się dobrze nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję.  :)

Chciałbym jeszcze zapytać o Waszą ocenę tego zegarka:

http://allegro.pl/omega-speedmaster-automatic-idealny-45jewels-od1zl-i3595306875.html

Aukcja się niedawno rozpoczęła. 

Stan - "idealny". Jak dla mnie na minus: brak papierów i pudełka.

Coś nie gra, nie pasuje, sprzedawca "zapomniał" napisać?

Było coś przy nim robione? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że cena poszybuje wysoko ;)

Zegarek nie jest nowy ..więc i pudełko mogło się "zapodziać"

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/om...3595306875.html

Ocena zegarka jak można zauważyć "marna" :( , podejrzewam że MichałZet chciał zapytać o ogólną ocenę, czy to oryginał itp...a uzyskał odpowiedź "trudno powiedzieć" "cena poszybuje wysyko" "pudełko mogło się zapodziać"

Dziś dzwoni do mnie klient w sprawie tego zegarka i stwierdza że jest on chyba nieoryginalny, bo i w tym wątku nic nie mówią że oryginalny  i że w oryginalnym stanie "a przecież  widać"

Czy już nie ma na tym forum osób które się znają na zegarkach? sorki dla tych którzy nie czytali tego wątku... :)

Jestem właścicielem tego zegarka i odpowiem w takim razie sam: :mellow:

Zegarek jest 100% oryginalny o czym sprzedawca zapewnia na każdych swoich aukcjach, co potwierdzają jego komentarze.

Zegarek nie był grzebany i odnawiany co też widać po zdjęciach (skoro był noszony sporadycznie).

Zegarek jest zgodny z opisem.

Nie informuję na żadnych aukcjach że nie ma papierów i pudełka do zegarków bo to mija się z celem  (gdyby był komplet to jasne że było by to dużymi literami opisane bo to jest tylko zaleta wyższej ceny)  :)

Zawsze na aukcji jest podany kontakt z którego polecam skorzystać, można się wiele dowiedzieć, można się umówić na ekspertyzę w dowolnym punkcie...

Pozdrawiam i życzę miłego dnia Damian :)

p.s. przepraszam jeśli kogoś uraziłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami jest ciężko się czegoś dowiedzieć, niemniej jednak jest wiele osób, których opinie są bardzo pomocne i mają dużą wiedzę. Sam się o tym przekonałem. 

Twoja aukcja zakończyła się tydzień temu. Już prawie o niej zapomniałem. ;)

Ten model nie rzuca się w oczy, jest dosyć dyskretny, więc być może kupujący nie widząc nigdy tego zegarka na żywo spodziewał się czegoś innego, bo zdjęcia piękne robisz. Na czym oparł swoje przypuszczenia, że chyba nie jest oryginalny? Bo teza, że tutaj nikt nie potwierdził jego oryginalności jest z jego strony trochę niepoważna. Chyba nie zadzwonił do Ciebie z pytaniem, czy te 5.5 tysiąca wydał na podróbkę?

Jako osoba sprzedająca takie zegarki musisz mieć świadomość, że ludzie zawsze będą podchodzić z mniejszą lub większą nieufnością do tego co sprzedajesz. Hochsztaplerów nie brakuje, niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami jest ciężko się czegoś dowiedzieć, niemniej jednak jest wiele osób, których opinie są bardzo pomocne i mają dużą wiedzę. Sam się o tym przekonałem. 

Twoja aukcja zakończyła się tydzień temu. Już prawie o niej zapomniałem. ;)

Ten model nie rzuca się w oczy, jest dosyć dyskretny, więc być może kupujący nie widząc nigdy tego zegarka na żywo spodziewał się czegoś innego, bo zdjęcia piękne robisz. Na czym oparł swoje przypuszczenia, że chyba nie jest oryginalny? Bo teza, że tutaj nikt nie potwierdził jego oryginalności jest z jego strony trochę niepoważna. Chyba nie zadzwonił do Ciebie z pytaniem, czy te 5.5 tysiąca wydał na podróbkę?

Jako osoba sprzedająca takie zegarki musisz mieć świadomość, że ludzie zawsze będą podchodzić z mniejszą lub większą nieufnością do tego co sprzedajesz. Hochsztaplerów nie brakuje, niestety...

No niestety osoba która wygrała zegarek, odmówiła mi zapłaty bo zrobiła sobie z aukcji zabawę :angry: , więc zegarek mam nadal w domu :) . Jestem w kontakcie z osobą która licytowała i nie wygrała i to właśnie ta osoba chce go kupić trochę taniej, ale ma wątpliwości czy to oryginał, znalazła ten wątek i ma wątpliwości jeszcze większe, stąd mój wcześniejszy wpis. Chodzi o to że dla tej osoby ten kaliber nie mógł być w tej kopercie z tego roku, co jest kompletnym brakiem wiedzy, do czego też kupujący się oczywiście przyznaje (nie wszyscy muszą się znać ;) ), do tego jeszcze dochodzą koledzy doradcy i robi się duży młyn, ale jesteśmy na dobrej drodze bo w poniedziałek spotykamy się u rzeczoznawcy od zegarków na ekspertyzę, trochę to śmieszne B) , no ale cóż zrobić, jestem tak ugodowym sprzedawcą :rolleyes:  że chętnie pojadę na to spotkanie.

Dzięki pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.