Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość MichaelD

ZAGADKI ZEGARKOWE

Rekomendowane odpowiedzi

Dotychczasowe podpowiedzi zawierają moim zdaniem wystarczającą ilość informacji do szybkiego wygooglowania odpowiedzi na zagadkę.

Ukke jest ze swoim strzałem dość blisko (Sandström jest bez wątpienia zaangażowany w projekt), jednak nie udzielił prawidłowej odpowiedzi, czyli nie podał ani marki, ani modelu zegarka.

Podsumuję więc raz jeszcze:

1. marka ze Szwecji (Sweden) reaktywowana, znana z zegarków vintage (kieszonkowych)

2. zegarek z limitowanej serii (limited)

3. w zestawie moduł mechaniczny (mechanical) oraz elektroniczny (electronic)

4. moduł mechaniczny korzysta ze starego werku (NOS), który jest odświeżany przez jekigoś chyba znanego zegarmistrza ze zdjęcia (naprawdę znanego - to jeden ze współzałożycieli AHCI)

Nie wiem, co mógłbym jeszcze dodać - może, że nazwa kojarzy mi się ze zwałowiskiem :mellow:

Pozdrawiam serdecznie - Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W istocie :mellow: Jaermann & Stübi. Oddaję kolejkę.

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę moderatora o zamknięcie tego wątku.

Zombiak założył aktualny, nowy tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/57356-zagadki-zegarkowe/

"Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,

żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."

(Kazn. 3:11)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.