Dascola 3 #1 Napisano 7 Lutego 2010 Szukam kogoś kto zna dobrego specjalistę do odtwarzania czy uzupełniania drobnych braków drewna czy farby w obudowie np. w Boulle.Miasto nie gra roli. Proszę o kontakt w tej sprawie , może być na priva. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2983 #2 Napisano 7 Lutego 2010 Pracownie konserwacji zabytków. W Boulle robota jest podobna jak przy rzeźbach/ołtarzach etc. Koszty - koszmarne - warte tylko dla pozycji wybitnych. Dla słabych - szpachla drzewna, złotol, w dalszym rozwoju podkład - złoto płatkowe - samemu. Z moich doświadczeń (ale nie moich zegarów - może i na szczęście) - firmy renowujące meble zabytkowe raczej nie wyrobią się przy tak subtelnych wyrobach. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 5 #3 Napisano 7 Lutego 2010 Racja.Jesli sa rzezbiena to najczesciej jakas czesc jest i mozna zrobic odbicie/forme i wtedy gips/szpachla i tak jak opisal Tarant.Jesli nie trzeba samemu tworzyc.Gorzej jak sa jakies skaplikowane intarsje, tu trzeba dobrac i rodzaj drewna i kolor i ulozenie faktury. Odpowiedni wyciac itp.W mojej okolicy dobry stolarz, z doswiadczeniem w antylach bierze za zegar, skrzynia eklektyk ok 400 -500 PLN. I to jesli sa wszystkie el. drewniane.Sam dokupujesz czego brakuje - do eklektykow wszysto mozna dostac juz gotowe.Nie pomoge bo juz sie z nim rozstalem. Chetnie sam znalazlbym kontakt na Dolnym Slasku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #4 Napisano 7 Lutego 2010 Racja.Jesli sa rzezbiena to najczesciej jakas czesc jest i mozna zrobic odbicie/forme i wtedy gips/szpachla i tak jak opisal Tarant.Jesli nie trzeba samemu tworzyc.Gorzej jak sa jakies skaplikowane intarsje, tu trzeba dobrac i rodzaj drewna i kolor i ulozenie faktury. Odpowiedni wyciac itp.W mojej okolicy dobry stolarz, z doswiadczeniem w antylach bierze za zegar, skrzynia eklektyk ok 400 -500 PLN. I to jesli sa wszystkie el. drewniane.Sam dokupujesz czego brakuje - do eklektykow wszysto mozna dostac juz gotowe.Nie pomoge bo juz sie z nim rozstalem. Chetnie sam znalazlbym kontakt na Dolnym Slasku.To są w sumie dwa boki , nie wiem czy dobrze to widać na tym zdjęciu.Mój odnośnik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach