Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dascola

Odrestaurowanie obudowy zegara.

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam kogoś kto zna dobrego specjalistę do odtwarzania czy uzupełniania drobnych braków drewna czy farby w obudowie np. w Boulle.

Miasto nie gra roli. Proszę o kontakt w tej sprawie , może być na priva.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracownie konserwacji zabytków. W Boulle robota jest podobna jak przy rzeźbach/ołtarzach etc. Koszty - koszmarne - warte tylko dla pozycji wybitnych. Dla słabych - szpachla drzewna, złotol, w dalszym rozwoju podkład - złoto płatkowe - samemu. Z moich doświadczeń (ale nie moich zegarów - może i na szczęście) - firmy renowujące meble zabytkowe raczej nie wyrobią się przy tak subtelnych wyrobach.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja.

Jesli sa rzezbiena to najczesciej jakas czesc jest i mozna zrobic odbicie/forme i wtedy gips/szpachla i tak jak opisal Tarant.

Jesli nie trzeba samemu tworzyc.

Gorzej jak sa jakies skaplikowane intarsje, tu trzeba dobrac i rodzaj drewna i kolor i ulozenie faktury. Odpowiedni wyciac itp.

W mojej okolicy dobry stolarz, z doswiadczeniem w antylach bierze za zegar, skrzynia eklektyk ok 400 -500 PLN. I to jesli sa wszystkie el. drewniane.

Sam dokupujesz czego brakuje - do eklektykow wszysto mozna dostac juz gotowe.

Nie pomoge bo juz sie z nim rozstalem. Chetnie sam znalazlbym kontakt na Dolnym Slasku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja.

Jesli sa rzezbiena to najczesciej jakas czesc jest i mozna zrobic odbicie/forme i wtedy gips/szpachla i tak jak opisal Tarant.

Jesli nie trzeba samemu tworzyc.

Gorzej jak sa jakies skaplikowane intarsje, tu trzeba dobrac i rodzaj drewna i kolor i ulozenie faktury. Odpowiedni wyciac itp.

W mojej okolicy dobry stolarz, z doswiadczeniem w antylach bierze za zegar, skrzynia eklektyk ok 400 -500 PLN. I to jesli sa wszystkie el. drewniane.

Sam dokupujesz czego brakuje - do eklektykow wszysto mozna dostac juz gotowe.

Nie pomoge bo juz sie z nim rozstalem. Chetnie sam znalazlbym kontakt na Dolnym Slasku.

To są w sumie dwa boki , nie wiem czy dobrze to widać na tym zdjęciu.

Mój odnośnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.