Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

robertt

IWC Aquatimer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MichaelD

Jak rozumiem zegarek masz od niedawna ? Jeśli tak to daj mu jeszcze 3-4 tygodnie na dotarcie się mechanizmu. Przez ten czas obserwuj bacznie czy następują jakieś duże zmiany, postaraj się by sprężyna była maksymalnie naciągnięta. U mnie Damasko DA36 gdy rezerwa chodu jest bliska zeru, zegarek zwalnia do -20 - 25 sec na dobę, gdy natomiast sprężyna jest w pełni naciągnięta zegarek robi -0,5 sec na dobę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że się tak wtrącę. Aquatimery z tej serii już nie są produkowane, prawda? Te obecne to typowe nurki, takich jak ten już na stronie nie ma..

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O docieraniu się mechanizmu to wiem. Jestem drugim właścicielem, a zegarek ma rok.

Przez 3 tygodnie eksploatacji zauważyłem że zostawiony na noc na tzw boku (na koronce) nadrabia 2-3 sekundy, natomiast leżąc na leżąco (na szkiełku) opóżnia się o około 2 sekundy w ciągu nocy.

Zostawię go zatem na kilka nocy na leżąco i będzie OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje zakupu zegarka.

Spórz na te wahania z innej strony

Masz zabawę patrząc ile codziennie sie zmienia:-):-)

A tak na poważnie daj jakieś fotki "na żywo" bo tego modelu w sklepie już chyba nie da się obejrzeć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowie mi ktoś? :angry:

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowie mi ktoś? :P

Z tego co jest mi wiadome to tu jeszcze jeden jest dostępny

Kraków

na bransolecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Od 6 maja po ustawieniu czasu "początkowego" z bardzo dokładnym zegarem zrobił -10s, czyli jak dla mnie OK. Dzisiaj trzymająć za pasek ruchem wahadła "dokręciłem" go trochę i w ciągu 2 minut z -10s zrobiło się +25

Zegarek z Apartu z papierami i gwarancją NIepokoić się czy poczekać na dalszy rozwój wypadków??

Moim zdaniem to nie jest do końca normalne... Na GMT ktoś opisał że kazdy zegarek z balansem może chwilowo przyspieszyć lub zwolnić kiedy szybko machamy nim na boki z częstotliwością zbliżoną do częstotliwości balansu. W moim Seiko ten efekt jest minimalny (zegarek przy szybkim machaniu potrafi przyspieszyć o sekundę, dwie), w Damasko identycznie, natomiast Vostok Europe przyspiesza wtedy dość wyraźnie (nawet 10s).

Jednak +35s w IWC to już gruba przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ładny choć możesz zamieścić zdjęcia. Co do takich wahań w czasie. Poobserwuj jeszcze. Jeśli nic nie zmieni się na przestrzeni kilku tygodni oddaj na ustawienie. Pees Dodaj rzeczywiste zdjęcia jeszcze raz powtórzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ładny choć możesz zamieścić zdjęcia. Co do takich wahań w czasie. Poobserwuj jeszcze. Jeśli nic nie zmieni się na przestrzeni kilku tygodni oddaj na ustawienie. Pees Dodaj rzeczywiste zdjęcia jeszcze raz powtórzę.

Zdjęcia są w galerii, mam nadzieję że będą satysfakcjonujące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ladny, wprawdzie zostal zastapiony przez nowszy model, ale jest jeszcze dostepny w sklepach, dla mnie Aquatimer to klasyk - nowy model czy stary

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastąpiony owszem ale czy ładniejszym ? Moim zdaniem nie. Tutaj mamy do czynienia z zegarkiem casual i dyskretnym wewnętrznym bezelem a nowe modele to typowe duże divery tzw. "toolwatch'e". Koledze gratuluję bo zegarek jest świetny, już wiem co chcę na gwiazdkę <_< tylko na bransolecie.

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena samej bransolety oscyluje w granicach 1000 $ na ebayu , wiec kupuj od razu na bransolecie , gdyż póżniej moze być niemiła niespodzianka - a wybór znakomity moim zdaniem <_<

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.