Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sergserg

Radio dla Pań

Rekomendowane odpowiedzi

Citizen w tym roku wypuścił pierwszy kaliber radiowy z obsługą multi-nadajników w wersji nadającej się do damski rozmiarów zegarków (nie mam tu na myśli ostatniej mody na wielgachne busole na kobiece nadgarstki ;) ).

Kaliber ma oznaczenie H240, zasilanie Eco-Drive, w środku dostępne wszystkie zaawansowane funkcje dostępne w technologii Perfex (wykrywanie i autokorekta pozycji wskazówek / detekcja wstrząsów / antymagnetyczność klasy JIS1)

Obsługa sygnałów radiowych nadajników w Europie, USA, Japonii i Chinach.

Rezerwa chodu: 6 miesięcy

img_003.gif

img_004.gif

img_005.gif

Aktualnie dostępne są 4 modele (3 z bransoletą, 1 z paskiem)

EC1014-65W

ec1014-65w_l01.jpg

ec1014-65w_l02.jpg

ec1014-65w_l03.jpg

EC1010-57X

ec1010-57x_l01.jpg

EC1010-57W

ec1010-57w_l01.jpg

EC1010-06A

ec1010-06a_l01.jpg

ec1010-06a_l02.jpg

ec1010-06a_l03.jpg

Średnica bez koronki 30mm, grubość 7.8mm, waga 60g - z bransoletą, 32g - z paskiem

Stal nierdzewna z pokryciem białą powłoką (white coating)

Dodatkowo pierwszy model ma także elementy powlekane różowym złotem.

Szkiełko szafirowe z antyrefleksem.

Ceny katalogowe:

- model nr 1 60900 jenów

- pozostałe 57750 jenów

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekawy tylko która z pań przywiązuje taką uwagę do tak zaawansowanego zegarka. Płeć piękna pewnie przejdzie obojętnie ...choć nie ukrywam ,że chciałbym aby moja miła nosiła takie cacko.

Casio GD-400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modele EC1010 na bransolecie wyglądają mi trochę jak męskie miniaturki.Ciekawe jak facet w nich by się prezentował ? Zorientowałby się ktoś,że to zegarki damskie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekawy tylko która z pań przywiązuje taką uwagę do tak zaawansowanego zegarka. Płeć piękna pewnie przejdzie obojętnie ...choć nie ukrywam ,że chciałbym aby moja miła nosiła takie cacko.

Panie niby nie są zainteresowane technologią wprost. Ale z drugiej strony są praktyczne, i jeśli im uświadomić że jakiś "krasnoludek" sam dba o synchronizację czasu, włącznie z tym, że przestawia również czas letni na zimowy i vice versa... to mogą być zainteresowane ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak jeszcze tylko wodoszczelność do 200 m i spełniamy wymagania dla damskiego zegarka :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.