Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pysznie

Vostok Europe GAZ-14 Limousine

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Co dobrego powiecie o tym mechaniźmie, jak i o zegarku w całokształcie:

http://allegro.pl/vo...1976002746.html

Zegarek warty uwagi ? :)

jak Ci się podoba to fajny, za tą cenę wg. mnie ma co wybrzydzać - zegarek porządny, ładny, masz 2 lata gwarancji i automat w oryginalnej oprawie, nieudającej innego zegarka; za kilka stów więcej masz ten model z mechanizmem seiko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak Ci się podoba to fajny, za tą cenę wg. mnie ma co wybrzydzać - zegarek porządny, ładny, masz 2 lata gwarancji i automat w oryginalnej oprawie, nieudającej innego zegarka; za kilka stów więcej masz ten model z mechanizmem seiko

No właśnie tak się zastanawiałem czy warto poczekać jeszcze jakiś czas i dozbierać te kilka stów i kupić wersję z mechanizmem Seiko... Wiesz może jak mają się te mechanizmy względem siebie jeśli chodzi o: 1) trwałość 2) precyzję? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tak się zastanawiałem czy warto poczekać jeszcze jakiś czas i dozbierać te kilka stów i kupić wersję z mechanizmem Seiko... Wiesz może jak mają się te mechanizmy względem siebie jeśli chodzi o: 1) trwałość 2) precyzję? :)

nie jestem zegarmistrzem i nie przeprowadzam testów, ale firma mówi chyba sama za siebie, co odzwierciedla cena... seiko to seiko

co nie oznacza, że ruski mechanizm jest zły, bo ma pochlebne recenzje w sieci

pytanie jeszcze, czy mierzyłeś te zegarki, bo różnią się rozmiarem i wersja "ruska" jest już duża; ja na swoją rękę (18cm) wersji z seiko bym nie kupił, mimo, że uważam, że lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, wersja z mechanizmem Seiko ma 45 mm średnicy... na mój nadgarstek raczej za duża.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten mechanizm i sprawuje sie super - seiko bym nie chcial bo to jak miec malucha z silnikiem VW. Pozatym seiko nie da sie nakrecic koronką, a ten miechanizm sie da bez problemów nakrecic - a po noszeniu go 2 doby przez 10h/dobre trzyma ponad 30 godzin wiec automat dziala jak nalezy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość non4me

nie bylo pytania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten mechanizm i sprawuje sie super - seiko bym nie chcial bo to jak miec malucha z silnikiem VW. Pozatym seiko nie da sie nakrecic koronką, a ten miechanizm sie da bez problemów nakrecic - a po noszeniu go 2 doby przez 10h/dobre trzyma ponad 30 godzin wiec automat dziala jak nalezy :D

No właśnie też moje myślenie zmierzało w podobnym kierunku. Skoro to rosyjska myśl, więc i niech tamtejsze serce bije w nim :D A tak z ciekawości, jaki masz obwód nadgarstka ? Pytam , bo średnica zegarka wynosi 43 mm, a to nie mało.

@myszakowaty, widzisz dopiero jak napisałeś zwróciłem uwagę. No raczej to nie będą te same mechanizmy. W tym modelu na bank siedzi 2426.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadgarstek 18,5 w najgrubszym miejscu czyli przy kostkach - tak go nosze i ten zegarek wyglada bardzo ok w moim jak i w innych ludzi odczuciu. Mam tez Pilota 44mm i ten tez wyglada ok. Na 47 bym sie nie zdecydował - Gaz przy Pilocie wyglada jakby miał 40 bo pilot ma wskazówki na cała tarcze :D tak ze jego "dual time`owatosc" zmniejsza go troszke i dzieki temu jest ok.. Jak nie zapomne to zrobie foto jak chesz - zreszta gdzies w "co dzis masz na reku" powinno byc z gazem moje foto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadgarstek 18,5 w najgrubszym miejscu czyli przy kostkach - tak go nosze i ten zegarek wyglada bardzo ok w moim jak i w innych ludzi odczuciu. Mam tez Pilota 44mm i ten tez wyglada ok. Na 47 bym sie nie zdecydował - Gaz przy Pilocie wyglada jakby miał 40 bo pilot ma wskazówki na cała tarcze :D tak ze jego "dual time`owatosc" zmniejsza go troszke i dzieki temu jest ok.. Jak nie zapomne to zrobie foto jak chesz - zreszta gdzies w "co dzis masz na reku" powinno byc z gazem moje foto

Uuu... to na Twoim nadgarstku na pewno wygląda świetnie, natomiast ja mam chuderlawy przegub - 17 cm. Ogólnie jestem mocnej budowy, ale nadgarstki jak wspomniałem, 17 cm, więc liczę na to, że okaże się, że nie wygląda zbyt ciężko na mojej ręce. Przeczeszę później "co dziś masz na ręku" bo jestem ciekawy. I dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladny zegarek, naprawde ten model im sie udal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Strix ile ma GAZ ten "log to lug" , możesz obmierzyć ?

dziękować :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Strix ile ma GAZ ten "log to lug" , możesz obmierzyć ?

dziękować :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.