Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

iSennof

omega seamaster waterproof cosmic

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam pytanie odnosnie tego zegarka.

- z ktorego jest roku.

- warto kupowac i odnowic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cosmic to ładny klasyczny zegarek. Ten tutaj to najprostsza możliwa wersja, ręczny naciąg, bez daty. Zegarek nie jest picowany ani polerowany. Zdjęcia trochę niewyraźne więc trudno dobrze ocenić stan tarczy. Poproś wystawcę o lepsze fotki robione na wprost. Brzegi tarczy czasem się łuszczą.

Zegarek jest z lat sześćdziesiątych - bez numeru mechanizmu trudno powiedzieć dokładnie. W opisie "szkiełko oryginalne amerykańskie" to mi się Sami Swoi przypominają... Jeśli ma na środku znaczek Omegi - oryginał, jeśli nie - zamiennik co w niczym nie przeszkadza.

Zegarek był produkowany w różnych wariantach tarczy i komplikacji - ręczny, ręczny z datą, automat, automat z datą i dniem i datą. Ten egzemplarz wygląda chyba najbardziej elegancko, nic nie zakłóca równowagi tarczy.

Poszukaj zdjęć i aukcji na Ebayu, zobacz jak się licytują. Większość wystawiona jest z jakimiś absurdalnymi cenami ok 2 tys zł. Aukcje się kończą z reguły na wczesnym tysiącu.

Uwaga - koperta jest typu monocoque, czyli do mechanizmu można się dostać tylko od strony szkiełka. Więc lepiej żeby go wziął w ręce prawdziwy zegarmistrz a nie bateryjkarz.

Tu nie ma co odnawiać. Jeśli tarcza jest OK, to tylko czyszczenie i smarowanie, koperta i szkiełko do delikatnej polerki i jest zegarek na długie lata

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.