Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Spadi

Alternatywa dla Aztorin A013.G036

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Bardzo spodobał mi się zegarek Azrotin A013.G036. Jednak szukając informacji o tej marce za dużo się nie dowiedziałem, a jedyne posty na tym forum nie były za najlepsze.

Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc w znalezieniu alternatywy dla tego zegarka, dużo mi nie brakuje do kupna jego, tym bardziej że Apart sypnął niezłą obniżkę.

Cena do 1000 zł

Kolor zegarka czarny

Pasek czarny stalowy

Funkcja chronografu

Z moich własnych poszukiwań trafiłem na to:

CITIZEN AT0617-55E Chronograph (trochę ponad budżet, ale chyba lepiej dopłacić i nie żałować po roku...)

FOSSIL CH2601 Sport (za bogato na wyświetlaczu nie ma, proszę o opinie o tej marce)

FOSSIL JR1266 Sport

TIMEX T2M758

Edit: Timex SL Series Chrono Dual-Pass T2N590 (ładny)

I kilka modeli dla przedstawienia designu jaki poszukuję (niestety poza moim zasięgiem)

ATLANTIC 88488.46.61 Seashark Chrono

FESTINA F16562/1 LIMITED EDITION 2011

Z góry dziękuję za pomoc i konstruktywne posty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zbytnio nie macie śmiałości wypowiedzieć się o Aztorinie, to zapytam o co innego.

Co Panowie / Panie mogą powiedzieć o marce Orient, rzucił mi się w oczy następujący

Orient CTD0X004B0

Japoński chyba lepszy niż chiński?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź, jednak szukam zegarka z metalową bransoletą i w sportowym wydaniu, taki pod garnitur już mam.

Po kilku dniach poszukiwań na 95% skuszę się na Orient 'a FTD0X004B0 , po prostu wymiata w moich oczach.

Orient FTD0X004B0

pozostaje kwestia.. gdzie go kupić (a najlepiej i przymierzyć w Poznaniu)? Możecie polecić zaufany sklep ściągający oryginalne zegarki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do pytania o zegarek Aztorin, moim zdaniem jeśli Ci się podoba konkretny model tej firmy to nie ma najmniejszego sensu szukać odpowiedników. Aztorin to porządna ale "młoda" i jeszcze nie wylansowana marka, co zaś się tyczy wypowiedzi innych ludzi na różnych forach to sam to czytałem i zastanawiam się czy płakać czy się śmiać w większości jest to zwykłe rzucanie słów na wiatr nie poparte żadnymi konkretnymi argumentami i wiedzą na ten temat. Ja osobiście mam Aztorina więc mogę kilka słów powiedzieć na jego temat, posiadam model "Casual A028.G095" i jestem z niego bardzo zadowolony jest w nim mechanizm Japoński jak w większości dobrych zegarków ponadto każdy Aztorin posiada gwarancje na 2 lata. Reasumując moim zdaniem szukanie odpowiednika bardziej znanej marki to absurd, oczywiście nie mogę nic powiedzieć o konkretnym modelu który sobie wypatrzyłeś ale jeśli chodzi o markę to jest godna polecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Certina DS Podium Chrono? Trochę powyżej budżetu, ale przynajmniej firma porządna :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście mam Aztorina więc mogę kilka słów powiedzieć na jego temat, posiadam model "Casual A028.G095" i jestem z niego bardzo zadowolony jest w nim mechanizm Japoński jak w większości dobrych zegarków....

Przepraszam ale czy wg Ciebie mechanizmy szwajcarskie są "niedobre" czy w "mniejszości"? bo jakoś tego nie ogarniam?

Druga rzecz to model o który mówisz jest z mechanizmem kwarcowym więc o czym ta dyskusja?

Jeśli kolega Spadi chce kwarca to niech kupi taki jak mu się podoba natomiast za 1000pln można wybrać jakiś zegarek mechaniczny dobrej firmy tylko raczej bez chronografu, np Orient albo Seiko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Frk14 zapewne masz rację, znajomy kolegi który pracuje w aparcie również wyraził się pozytywnie o marce (o ile można brać t ona poważnie).

Niemniej po prawie tygodniu poszukiwań moją uwagę zwrócił zegarek Orient, gorzej że go dostać nigdzie nie mogę :|

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frk14 ma rację co do szukania na siłę zegarka aby się podobał tak jak Aztorin.

Naczytałem się również o tej firmie na forach od ludzi, którzy widzą jej wyroby jedynie na ekranie komputera.

A dowiedziałem się, że mają porządne mechanizmy.

Wygląd w zegarku jest najważniejszy.

Nie znam nikogo kto ma zegarek tylko dlatego, że zrobił go producent z tradycją, a który mu się nie podoba .

Oczywiście sam mam Aztorina A031 bo trudno mi było znaleźć ładniejszy zegarek z chronografem.

Spandi minął miesiąc. Wybrałeś coś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spadi minął miesiąc. Wybrałeś coś ?

Tak.

Byłem w salonie Aparta i przymierzyłem Aztorina, okazało się, że jego koperta jest scalona z dwoma pierwszymi ogniwami bransolety, przez co minimalny obwód nadgarstka to ok 20cm, a z moimi 16,5 cm na nadgarstku mógłbym go założyć... dopiero za łokciem :)

Po miesiącu poszukiwań znalazłem sklep który ma na stanie Orienty, i też Orienta CTD0X004B0 kupiłem (CTD to ten sam model co FTD, o którym pisałem we wcześniejszych postach).

Jestem mega zadowolony z tego "strzału w ciemno" gdyż go nie przymierzałem. koperta 42mm pasuje akurat na nadgarstek, jest masywny, czytelny, taki dokładnie chciałem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.