tusiu69 1 #1 Napisano 11 Kwietnia 2012 Cześć, Mam tu zdjęcia zegarka kieszonkowego, który należał do mojego pradziadka, niestety nazwa producenta jest mocno zamazana i nie wiem kto to wyprodukował. Na mechaniźmie jest napisane 15 rubis 1a, i wybite 18220. Chciałbym widzieć także z jakiego roku zegarek pochodzi i ile kosztuję renowacja takiego zegarka.Dzięki z góry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2 Napisano 12 Kwietnia 2012 Mechanizm to ORATOR 220Nie wiem, co tam napisane na tarczy oprócz "chronometre". Producent zegarka może być trudny do ustalenia.Stylistyka tarczy i koperty wskazuje na lata 20-30-teKoszty doprowadzenia go do odpowiedniego stanu to już Ci musi zegarmistrz określić. Braki są spore - ramka, szkło, wskazówki, werk nie wiadomo w jakim stanie, ale za dobrze nie wygląda. Ze 200-300zł pewnie trzeba w niego włożyć, chyba, że okazyjnie gdzieś części znajdziesz 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolekcjoner_kieszonek 0 #3 Napisano 7 Maja 2012 Moim zdaniem 300 zł to minimum jeśli mechanizm działa. A jak rzeczywiście należał do Twojego pradziadka to powinieneś go wyremontować. Jeśli chcesz go sprzedać to może wyciągniesz z 30 zł dla kogoś na części, ale ten zegarek jako pamiątka jest bezcenny . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach