Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mariol

Identyfikacja Omegi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o identyfikację OMEGI ,według mnie pochodzi z roku 1946 i ma cal. 30 lub 30T1 czy mam rację ? Czy zegarek jest orginalny ? Co myślicie o stanie ? Proszę o opinię bardziej doświadczonych kolegów .Zegarek bardzo mi się podoba.Przepraszam za jakość zdjęć (nie są moje) . Dziękuję

post-36921-0-47191300-1334347553_thumb.jpg

post-36921-0-39707000-1334347560_thumb.jpg

post-36921-0-36139800-1334347567_thumb.jpg

post-36921-0-98786800-1334347573_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. według mnie pochodzi z roku 1946 i ma cal. 30 lub 30T1 czy mam rację ?

2. Czy zegarek jest orginalny ?

3. Co myślicie o stanie ?

1. Masz

2. Werk i koperta tak. Tarcza wygląda na kiedyś odmalowaną i ponownie zużytą. Wskazówki z różnych parafii. Koronka i szkło zamienniki

3. Tragedii nie ma, ale dobrze też nie. Zegarek wymaga doinwestowania - trzeba pousuwać usterki z pkt.2, plus zapewne przegląd werku i kosmetyka koperty

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź

chciałbym się dopytać jaki to mechanizm cal. 30 czy 30T1 jakie są różnice ?

Gdzie najlepiej dać do renowacji tarczę (zastanaiam się nad łodzią) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź, co jest napisane pod balansem - tam masz dokładne oznaczenie mechanizmu

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łódź okey ale polecam tylko tarcze w kolorze białym z czarnymi napisami koszt w granicach 150zł lub czerń plus białe lub złote napisy wtedy renowacja jest na bardzo przyzwoitym poziomie, robiłem polecam te dwa warianty innych kolorów nie radzę dodaja brokatu i wygląda to odrobinę bazarowo. Ale Łódź to dobra droga wrato wypróbować :)

Wskazówka minutowa i sekundowa jest oryginalna, lecz godzinowa cholera wie od czego, tak jak pisali koledzy trzeba by ją wymienić, szkiełko również w tym okresie raczej nie były sygnowane więc zamiennik dostaniesz w niskiej cenie bez problemów a zegarek odzyska całkiem sporo widziałem go na aukcji zanim trfaił w twoje ręce mam nadzieje że wkleisz zdjęcia po transformacji na pewno jest tego warta ;)

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełko wypolerowałem , podczas czyszczenia tarczy zaczęła ścierać się przy 3 :( więc tarcza do renowacji

post-36921-0-43044700-1335554921_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.