Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

KulawyWąż

Zegarek do 700zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialem kupic jakis porzadny meski zegarek. Interesuje mnie zegarek na pasku ewentualnie guma. Fundusz do 700 zlotych, ewentlanie troche wiecej jesli warto doplacic. W zegarku raczej nie bedzie zadnego nurkowania, ale plywanie basen, wakacje itp. takze przydala by sie jakas wodoszczelnosc. Z wygladu podobaja mi sie mniej wiecej takie zegarki:

http://www.swiss.com.pl/pl/produkt/7337

http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-aviator-a8172-b216q

Moj nadgarstek 18cm. Mam 21 lat, takze raczej nic bardzo sztywnego. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 700 można wyrwać zegar w stali i szafirowym szkłem szukaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 700 można wyrwać zegar w stali i szafirowym szkłem szukaj.

np. takiego Citizena (BM6521 13F)

6290_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za propozycje, ale bardziej mi chodzi o "cos takiego" jak w linkach. Czyli w tej cenie nie moge sie spodziewac modelu podbnego do tych ze stali i z szafirem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam niedawno poszukiwałem zegarka za niecały 1000 zł i w oczy rzucił mi się to Orient FTD0x004B0, zapłaciłem za niego 780zł (lub pod numerem CTD0x004B0 - są to równoważne numery i te same zegarki).

Szkło szafirowe, wodoszczelność 100m, "zdrowa" stalowa bransoleta pokryta powłoką IP czarną (zegarek jest też w wersji srebrnej).

http://www.youtube.com/watch?v=yLasLUHCtOk

jest świetny, wstawił bym moje zdjęcie ale nie mam kabla do telefonu :|

Mam nadgarstek 16,5cm i jest w sam raz, przyznać muszę że jest ciężki, ale daje mi to dodatkową frajdę z zegarka :)

Jedyny mały minus, to wskazówka sekundowa, która służy do odmierzania czasu przy włączeniu stopera, a normalnie to "stoi" na 12, jednak można puścić ją w ruch i nic nie przeszkadza aby ten stoper chodził cały czas jak normalny sekundnik. Swoją drogą sekundnikiem jest mała tarcza z lewej strony).

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mi sie baaaaardzo podoba, jedyny minus dla mnie to ze z bransoleta, a nie z paskiem. Choc z pewnoscia sie zastanowie :) Bardzo dziekuje za tego Orienta! :) i szukam dalej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz przecież kupić na branosolecie i dokupić jakiś fajny pasek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze pytanie laika, ale czy sam w takim zegarki zdolam w domu zmienic sobie taki pasek? Rozumiem ze pasek musi byc szerokosci takiej jak bransoleta przy nim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie, że dasz radę :) I odpowiadając na Twoje pytanie: tak, pasek musi (a przynajmniej powinien być) takiej samej szerokości co bransoleta. Najlepiej jest sprawdzić ile dany zegarek ma "w uszach"; wiedząc to łatwiej można dobrać odpowiedni pasek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dodatkowo dużo bardziej opłaca się kupować zegarki na bransoletach, bo oryginalne czy dobrej jakości bransoletki pasujące nie są wcale tanie, a różnica przy zakupie dużo mniejsza. I nie ma kłopotu z szukaniem odpowiedniej bransoletki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

spojrzałem na mój zegarek i niestety muszę stwierdzić, że nie da rady zastosować paska zamiast bransolety :|.

Między "uszami" zegarka jest na sztywno razem z kopertą jedno ogniwo bransolety, widać to na filmiku jak się dobrze przyjrzeć.

Obejść to nie ma szans.

Miałem w pracy porobić zdjęcia, niestety nie udało się. Może jutro nie zapomnę to pokażę jak to jest.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.