Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tschautschesku

Wysyłka zegarka do USA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy ktoś z państwa wysyłał już zegarek do Stanów?

Ew. Czy gdzieś na forum można poczytać wątek o tym?

O co chodzi z cłem? Jaki dokument muszę przedstawić? Karta gwarancyjna, na której jest potwierdzenie sprzedaży oraz pieczątka sklepu wystarczą?

Dziękuję za pomoc.

P.S.

wątek rozpocząłem również w zapytaniach i sugestiach. Nie wiem gdzie lepiej. Sorry za dubel, zależy mi na czasie, bo mam kupca ze Stanów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Czy ktoś z państwa wysyłał już zegarek do Stanów?

Ew. Czy gdzieś na forum można poczytać wątek o tym?

O co chodzi z cłem? Jaki dokument muszę przedstawić? Karta gwarancyjna, na której jest potwierdzenie sprzedaży oraz pieczątka sklepu wystarczą?

Dziękuję za pomoc.

P.S.

wątek rozpocząłem również w zapytaniach i sugestiach. Nie wiem gdzie lepiej. Sorry za dubel, zależy mi na czasie, bo mam kupca ze Stanów.

Musisz wypisac deklaracje celna , w stanach clo na zegarek naliczany jest chyba inaczej niz na caltm swiecie , tzn zegarek nie jest caloscia tylko suma swoich czesci , czyli koperta mechanizm pasek liczone sa osobno . Takie dziwne prawo maja faktem jest ze zadko sienzdaza zeby przesylka byla otworzona . Najwazniejsze zeby nie byl to Rolex lub Tudor drugo najwazniejsza sprawa to upewnij sie ze pasek nie jest z jakiegos egzotycznego stworzenia bo jest to najlepszy sposob na stracenie swojeje przesylki . Wejdz na US,

Customs strrone i poczytaj .

Mam nadzieje zeto troche pomoglo

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! Trochę pomogło i trochę zniechęciło :)

Dużo tych regulacji. Chyba polegnę. Szczególnie, że zegarek wart ca $1000 a przygoda z urzędem celnym - bezcenna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w stanach urzad celny rocks - nigdy nie placilem cla a duzo kupilem zegarkow z Kanady czy Japonii....

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.