Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

klapouch

Sturmanski

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę ten topic tylko po to, żebyście pozachwycali się moim nowym przyszłym nabytkiem razem ze mną :D A tak serio, mam zamiar go kupić, ale.. Właśnie. Cena niewielka, wygląd na zdjęciu bardzo poprawny. Jak jest z mechanizmem? Piszę tutaj, jako, że nie chcę "porady przed zakupem" a jedynie opinii ludzi, którzy wiedzą jak stoi sturmanskie do np vostok europe. Zegarek ten wybrałem w drodzę ewolucji od seiko samuraja uwzględniając sugestię mojej lepszej połowy:P

C-2623_0241181.jpg

No więc Panowie.. Brać?

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Vostok be, sturmanskie ok :D Przyznam, że jedyne co mnie powstrzymywało przed zakupem rosyjskich zegarków to było przekonanie o ich jakości, a w zasadzie jej braku. Widzę powoli, że nie mam racji. Co do tych vostoków, to oczywiście niektóre są fajne, ale te co mi się podobają najbardziej mają czarną kopertę. Mówiąc szczerze nawet Breitlinga czasrnego bałbym się kupić (jest nawet gdzieś temat o tej czarnej breitlingowej powłoce) a co dopiero VE. Ale w takim razie Sturmanski jest już mój :D

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hawryl

..ja w koncu kupiłem VE i musze powiedziec ze jest naprawde fajny i nienarzek...jedyne do czego moge sie przyczepic to to ze kupiłem Automata...i mam dwa mechaniki....i nastepnym razem kupie mechanika;)...nie ma to jak co dziennie nakrecac zegarek:)

W kazdym razie VE jest tez na prawdę OK;)

Choc ten szturman ma cos w sobie:)...to bedzie mój kolejny zakup po Amfibii...do której juz sie bardzo powaznie czaje i przymierzam :D. ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma coś w sobie. Delikatną nostalgię za pieknem syberyjskiej zimy :D To mniej więcej tak jak słuchać Tchaykovskyego albo Rachmaninova i patrzeć w ogień na kominku.... :) W poniedziałek zamawiam :D

EDIT : A żeby jeszcze bardziej poczuć klimat proponuje poczytać sobie powieść J. Verne "Kurier Carski" . Strasznie naciągana i banalna historia w gruncie rzeczy, ale w jakiś niepojęty sposób przy końcu czujesz jakbyś sam przejechał całą Syberię (która notabene nie składa się tylko ze śniegu i lodu jak mysli większość ludzi :-/ )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.