Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dominikhandke

Diver Automatic DETOMASO Niemiecki. Warto ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie !

Znalazłem taki oto zegareczek:

http://www.detomaso-watches.com/de/uhren/modell/dt1025-h-san-remo-automatik-taucheruhr.html

Cena 150-160 euro

- automat Miyota 8215

- szkiełko szafir

- WR300 m

Niemiecki.

Moje pytanie, czy warto kupować ten zegarek ? Czy lepiej cos dołozyc i jakiś seiko albo orient ?

Moze seiko skx007 albo big mako blue ?

Proszę o Waszą pomoc i opinie.

Pozdrawiam,

Dominik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze poszukasz, to w tej cenie znajdziesz fajnego nurka Zeiko czy Orienta. 

Ja bym nie kupował.

Chociaż z drugiej strony mialem kiedyś DeTomaso. Całkiem to był fajny zegarek. Ale kupiłem chyba za połowę Twojej ceny...

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co bedzie lepsze seiko skx 007 czy orient big mako blue czy tez orient ray ? Co bys polecał ? A moze jeszcze jakis inny seiko ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wziąłbym niebieskiego Ray'a, bo (moim zdaniem) najładniejszy. A z tej tróki weź tego, który Tobie się podoba bardziej. To bardzo dobre budżetowe zegarki i bardzo porównywalne.

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300 metrowca trudno będzie znalezc w podobnej cenie. Jak dla mnie jest to jedyna przewaga nad seiko i orientem. Bo miyota w nim jest raczej porownywalna do japońskich kuzynów jesli chodzi o trwałość. A i szafir w tej cenie też jest rarytasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jedno ale... Jeśli on ma 300 m, to ja ostatnio wczoraj nurkowałem na 500  :lol:

Niech on basen wytrzyma i skok ze słupka... :)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jedno ale... Jeśli on ma 300 m, to ja ostatnio wczoraj nurkowałem na 500  :lol:

Niech on basen wytrzyma i skok ze słupka... :)

Zakładając że ma, i ze wytrzyma to czysto teoretycznie dobry zakup :mellow:  Nie kazdy musi iśc utarta ścieżką, bo o czym byłyby dyskusje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kazdy musi iśc utarta ścieżką, bo o czym byłyby dyskusje?

Masz rację. Tylko czy warto z utartej ścieżki schodzić na początku? Może najpierw warto poznać utarte ścieżki a później zacząć szukać swojej?

Ja nie wiem ;) Wciąż jestem za młody ;)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czy warto z utartej ścieżki schodzić na początku? Może najpierw warto poznać utarte ścieżki a później zacząć szukać swojej?

Na to pytanie autor wątku będzie musial odpowiedzieć sobie sam, bo ja swojej też cały czas szukam, scieżki w domyśle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.