Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Timelaps2

Chronoskop wersja na androida

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mateusz Dąbrowski

Darmowa wersja tego z filmiku na Błoniaku pokazuje mi +2 godziny na dzień, zaś na omedzie w porywach (strasznie skacze) do +40 godzin, więc chyba mam do tego pewne drobne wątpliwości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czekałeś aż się uspokoi czy odczyt na świeżo położonym zegarku?

Na Świeżo to rzeczywiście świruje ale po chwili się uspakaja i załapuje stały rytm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Kilka minut na każdy by właśnie zaobserwować bardziej uśrednione wyniki. Generlanie wahało od kilkunastu godzin na minus do kilkudziesięciu godzin na plus, ale większość czasu właśnie w okolicy kilku godzin na dobę na plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zainstalowałem to ustrojstwo i według mnie jak na taki amatorski program to pokazuje w miarę uczciwie.

Rzuciłem na niego ETA 2894, która robi mi ok. 1-2 sec/ dzień i program wacha się w granicach +/- 7sec/dzień. Na 7750 skacze trochę bardziej ale uśredniony odczyt nie odbiega zbytnio od reala więc postanowiłem zapytać czy u Was też jest taka dokładność. Jestem pozytywnie zaskoczony. Test na Xperia Sp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Hm, to przetestuję później jeszcze na drugim mikrofonie w sterylnych dźwiękowo warunkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kładłem zegarki bezpośrednio na telefonie w okolicach mikrofonu. Test robiony na głębokim wdechu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Ja niemalże przytykałem do jednego z mikrofonów telefonu, ale bez wdechu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uzywam na telefonie Ticoprint jest na android market dziala lepiej niz Wildspectra

If your watch is not ticking I will make it tock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś nie mogę znaleźć tej aplikacji. Może podaj bliższy namiar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

O, i od razu puchar idzie do tego programu, oprócz tego że czytelny, to i wyniki od razu są lepsze - +58s/d dla mojego Zodiaka błoniowego i +4s/d dla taniej kwarcowej miyoty, ładnie też wykrywa częstotliwość :)

Edit: Tylko to 40zł za wersję pro... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tickoprint nie chce wspolpracowac z moim telefonem. "Nie slyszy" nawet molni 3602 ;)

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uzywaj mikrofom telefonu a nie zaden inny mikrofon podlanczany i czyta wszystkie moje

zegarki.

If your watch is not ticking I will make it tock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za linka. Program ma mniejszy "rozrzut" i wygląda bardziej stabilnie od tego WildSpectra.

Pokazuje trochę więcej na + niż zegarek robi w rzeczywistości. Jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa na myśl. Jaki wzorzec czasu stosujecie do porównań? Czy jest to jakiś kwarc czy może zegar internetowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem i działa. Co prawda mikrofon w moim Aace II ma problemy z niektórymi zegarkami o wyższym beat rate w zamkniętych kopertach ale na staruszkach, po otwarciu koperty, działa całkiem ładnie. BR jest identyfikowany bezbłędnie bardzo szybko, w Omegach 26.5 i 30 minęło dosłownie kilka sekund i program rozpoznał 18 000 A/h. Nie mam do czego odnieść wyświetlanych +/- X s/d. 

Jak dla mnie, do oceny "zgrubnej" chodu moich zegarków ten program jest całkiem fajny i co ważne trywialny w obsłudze. Kalibracja i pomiar, ewentualnie wzmocnienie dźwięku. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.