Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jedraszkowa

Zegar METRON wyłączone bicie - pomocy :(

Rekomendowane odpowiedzi

ygt0.jpg

Witam

Mam problem... a mianowicie - dostałam zegar Metron, w którym ktoś wyłączył bicie. Mówił coś o jakieś śrubce niestety nie mam już możliwości dotarcia do informacji o którą chodzi a nie chcę zepsuć bo zegar ma dla mnie wartość emocjonalną.

Załączam zdjęcie mechanizmu, czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w ponownym włączeniu bicia?

Bardzo proszę...

Zdjęcie powyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy w zegarze waga od bicia opada wszystko chodzi tylko nie wydaje dźwięku  czy nic sie nierusza

ps. ponów pytanie w dziale zegary tam masz większą szanse na odpowiedz fachowców od zegarów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna "śrubka" znajduje się po prawej na dole. Służy do blokowania bicia na czas transportu lub według potrzeby. Pozostałe "śrubki" są opisane w podręcznikach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zachowuje się jakby chciał bić, we wlasciwym momencie słychać jak załącza się mechanizm, brzeczy szelesci - nie wiem jak to określić, ale bicia nie ma.

Panie Safinowski... jakaś śrubke po prawej na dole znalazłam, poluzowalam ją o kilka obrotów tak by nie chaczyla o mloteczki ale nic to nie dało, być moze nie ta śruba albo ja coś robię nie tak.

Co do podręczników, nie mam dostępu do takowych a przeszukalam w ciągu kilku ostatnich dni chyba wszystko w googlach i nic nie znalazłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a młotki sie ruszają może trzeba je podgiąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruszają się ale pewnie z powodu zablokowania nie uderzają gdzie trzeba.

Problem tkwi jedynie w owej tajemniczej srubce ;)

Stąd moje pytanie do Was.

Zegar ma w ogóle z boku ruchomą wajche przesuwana góra dół, jednak jej ustawienie również nie wpływa na włączenie mechanizmu bicia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro młotki sie ruszają to po doginaj ie tak aby stukały w pręty gongu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.