Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kamilos1987

zegarek Titus geneve antimagnetic 17 rubies

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o zegarki dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Posiadam mianowicie owy zegarek titus geneve antimagnetic 17 rubis dokładnie nie wiem z którego jest roku ale dostałem go po pradziadku od od ojca. Zegarek jest na chodzie jednak nie posiada szybki i tarcza jest zniszczona w jednym miejscu. chodzi mi o to aby odrestaurować zegarek, ale żeby zrobił to ktoś kto zna się na rzeczy i mnie nie oszukał. bardzo mi zależy na naprawie jedynej pamiątki po moim dziadziusiu. szukam dobrego zegarmistrza we wrocławiu może cos polecicie? jeśli ktoś mogł by określić z którego jest roku bylo by mi bardzo miło pozdrawiam serdecznie miłośników zegarków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś nie wyszło musisz raz jeszcze dodajesz fote i klikasz żeby ją dodało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obecnie jestem na kompie w pracy a tutaj cos nie bardzo idzie obiecuje że jutro wyślę to ze swojego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

file:///storage/emulated/0/Android/data/.cliptray/1393113339771.jpg

No na dysk Twojego telefonu raczej nie wejdziemy. Dodaj zdjęcie np. tutaj: http://imgur.com/ i wklej link do niego podany na tej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmniejsz rozmiar w jakimś programie np paint wtedy rozmiar pliku się zmniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechanizm landeron 48 najprawdopodobniej lata 1920-1970 często są w złotych kopertach tu masz podobny na aukcji http://www.ebay.com/itm/TITUS-CHRONOGRAPH-LANDERON-MOVEMENT-/131122280890?pt=Wristwatches&hash=item1e877f39ba

na pewno warto odnowić super zegarek ktoś ci tu na pewno kogoś dobrego poleci od renowacji zresztą jak przejrzysz forum to znajdziesz kogo polecają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fachowcy wszystko naprawią dla nich nie ma rzeczy niemożliwych będzie wyglądało jak nowe tylko żebyś nie trafił na jakiegoś rzeźnika pozatym zastanów się czy nie lepiej tylko tarczę odświeżyć i zostawić tak jak jest bo oprócz tej skazy wygląda całkiem całkiem jakiś delikatny przegląd + smarowanie i będzie super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie zależy mi na usunięciu tej skazy wypolerowaniu złota zamontowaniu jakieś dobrej szybki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełko i polerka to pikuś.

Jeśli werk sprawny, to z konserwacją też nie powinno być problemu.

Problemem jest tarcza - ten wykwit rzeczywiście ją szpeci a dodatkowo połowa tarczy ma jakieś zabrudzenie. Do wypolerowanej złotej koperty nie bardzo to pasuje. Nie lubię renowacji, ale takie uszkodzenia jak tutaj, bardzo psują obrazek. Ja bym się zaczaił na eBay'u na taką tarczę. Łatwo nie jest, ale się trafiają. Ewentualnie pozostaje renowacja. Na ogół renowatorzy robią to "ładnie", natomiast nie zawsze zgodnie z oryginałem

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już zależy od konkretnego zegarmistrza. Jeden zrobi Ci przegląd mechanizmu za 100zł drugi od razu powie 500, bo przecież to chrono i w złocie ;)

Bez renowacji tarczy to tak realnie patrząc myślę, że jakieś 300-400zł powinno wystarczyć, a da się też znaleźć taniej.

Tarcza chronografu - pewnie od 200 wzwyż

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.