Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Władek Meller

Aukcja w Rempexie - wiadomości po

Rekomendowane odpowiedzi

Jest już opublikowany w necie katalog akucji:

http://www.artinfo.pl/index.php?dzial=KATA...amp;katalog=266

Warto popatrzeć co jest oferowane.

Sam kiedyś sprzedałem zegar typu "longcase" - dziś chętnie bym odkupił, ale chyba jeszcze nie stać mnie na taki, jaki bym chciał.

Władek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zegarmistrz

Patrzę na ceny "Anglików". Rozumiem, że zwykli i wybitniejsi zegarmistrze je wykonali i że inaczej je wykończono (szafa).

Czy jednak tak duże różnice nie są dziełem zachłanności sprzedawców ?.

Pięć zegarów o cenach: 6, 16, 17, 50, 390 tys. złotych.

Jak to oceniać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Patrzę na ceny "Anglików". Rozumiem, że zwykli i wybitniejsi zegarmistrze je wykonali i że inaczej je wykończono (szafa).

Czy jednak tak duże różnice nie są dziełem zachłanności sprzedawców ?.

Pięć zegarów o cenach: 6, 16, 17, 50, 390 tys. złotych.

Jak to oceniać ?

Wspaniały temat - zegarmistrzu - tylko nie jestem pewien czy jego rozwinięcie ma coś wspólnego z zegarkami :)

Po pierwsze - o cenie towaru możemy tak naprawde mówić jak przedmiot zmieni właściciela.

Po drugie - to ile ktoś zapłaci nie musi być, a właściwie nie jest "rynkową" ceną towru. Jest to tylko indywidualna wycena jednego kupujacego.

Oczywiscie przed nami stoi problem bardziej socjologiczno-filozoficzny - dlaczego to ma tyle kosztować... co powoduje taka cenę ? :roll:

Nietypowość towaru z jednej strony, z drugiej chęć posiadania czegoś nietypowego, ale przy spełnionym warunku, że na tym czymś również zależy komuś innemu.

Prymitywne ? - a jakie prawdziwe :)

Pozdrawiam Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zegarkiclub

To są uwagi Morawiaka, przeniesione przy zmianie forum.

Parę uwag na gorąco :

1/

Dobrze ze mamy pierwszą stalą aukcje zegarków (ma to byc cykl)

2/

Wyceny najcenniejszych zegarow pozostawiono sprzedajacemu (bląd !!!!) i dlatego ani Zoll ani Quare (oba po 100.000 USD) nie byly nawet licytowane.

Przy okazji: znany kolekcjoner (i posiadacz innego Zolla) powiedzial mi, ze za tę cenę może sprzedać Zolla i dołożyć 3 inne wartościowe zegary z Gdańska z tego okresu.

3/

Niewystarczajace były opisy techniczne ( w szczegolnosci braki w oryginalnym wyposazeniu). Np Quare mial plastikowe linki i (wg. naszego kolegi - zegarmistrza) także nieoryginalną ozdobną górę zegara.

Za TAKIE pieniadze naprawde warto wiedziec co sie kupuje

4/

Słabo schodziły wielkie złocone Francuzy kominkowe. Czyżby juz nie budowało się rezydencji ?

Podsumowanie - Rempexowi dziekujemy za przygotowanie tej aukcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zegarkiclub

Aukcja w Rempexie dawno się skończyła i chyba nikt już nie wchodził zobaczyć katalog aukcji. !!!! :evil:

A warto, bo w katalogu zaznaczono co i za ile poszło. Tak na prawdę, to zaznaczono co nie poszło, bo jak widać sprzedaży nie było.

Nie znam się na tego typu aukcjach ale albo rynek nie istnieje, albo ceny zbyt wysokie były, albo nie udało się powiedzomić potencjalnych nabywców.

Jeśli to ostatnie jest prawdziwe, to pole do popisu przed nami.

Klub musi się wzmocnić a Rempex chcieć z nami współpracować.

Oby to było możliwe.

Zapraszam do spojrzenia na wyniki:

http://www.artinfo.pl/index.php?dzial=KATA...amp;katalog=266

Admin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.