Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Adak

Fossil Nate - jak działa sekundnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

Interesuje mnie jeden z Fossilów, najprawdopodobniej JR1356 (http://zegarownia.pl/zegarek-meski-fossil-nate-stainless-steel-jr1356 albo inne z rodziny), ale tu pytanie: jak działa sekundnik?

Do tej pory mam dwa Timexy i... sekundnik chodzi non stop i jest strasznie głośny :/

Jednego Fossila w ręku miałem (http://zegarownia.pl/zegarek-meski-fossil-nate-leather-grey-jr1419), był cichutki ale zdaje się że nie ruszał mu się sekundnik - trzeba było włączyć chronograf żeby jego wskazówka zaczęła bieg. A jak jest tu? Trochę mam dosyć tego klepania i chciałbym mieć opcję położenia zegarka przy łóżku jak kładę się spać...

Poradźcie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Sekundnik, jeżeli jest, zawsze chodzi... To o czym mówisz, czyli wskazówka która rusza po naciśnięciu guzika, to wskazówka chronografu, która czasem jest centralna (a sekudnik wówczas znajduje się na jednym z totalizatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sporo kasy za te zegarki,

pomijając - jeżeli jesteś aż tak wyczulony, chyba trzeba pomyśleć nad zakupem zegarka z wyświetlaczem elektronicznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojechałem do Zegarowni i rzuciłem okiem:

Tu sekundnik jest wskazówką centralną, a na totalizatorze znajduje się wskazówka od chronografu.

Tu dla potomnych:

Okazało się, że sekundnik jest... cichutki! Nieporównywalnie cichszy od Timexów które mam, tak więc kompletnie by mi nie przeszkadzał (dziękuję za radę co do wyświetlaczy, dla mnie kompletnie nietrafiona).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.