Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomala2345

pierwszy automacik

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym sie dowiedziec który zegareczek bedzie lepszy.

Invicta 8926 na NH35a czy moze j.springs BEB022 na ....no wlasnie moze ktos wie co to za mechanizm?

Głównie chodzi mi o jakosc mechanizmów i wykonanie samych zegarków.

I jeszcze jedno pytanie ...bo automaty trzeba co jakis czas konserwowac,jest u mnie dobry nawet niedrogi zegarmistrz ale jak kiedys tam bylem to widzialem omegi,rolexy,certiny i wgl sama wyższa półka...jak przyjde z taką invicta czy springsem to mnie nie wyśmieją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam NH35A (Invicta 9404) i jak na razie jestem zadowolony, jeśli wyśmialiby Cię u zegarmistrza to ja bym na Twoim miejscu olał tego zegarmistrza, to on traci klienta (kasę). ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt Cię nie wyśmieje. A z tą konserwacją automatów to jest różnie - podzielone zdania.

Myślę, że Invicta potrzebuje jej częściej niż zegarki z wyższych półek.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkich stać na drogie zegarki.Ja bym Cię nie wyśmiał nawet za kwarcowego Perfekta-pod warunkiem ,że miałby jakiś niecodzienny design. Generalnie jesteśmy miłośnikami zegarków,a jeśli mechanicznych to już wyższy stopień uwielbienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ta Invicta jest na NH35A to jest to werk od Seiko a nie Miyota od Citizena. J.Springs ma zazwyczaj werk Y676 czyli klon 7S26 również od Seiko. NH35 ma dokręcanie i stop sekundę czyli jest o stopień wyżej od Y676. Oba mechanizmy to woły robocze. Raczej bezproblemowe w użytkowaniu. Jeśli nawet przytrafi im się jakaś awaria to naprawy są niedrogie a części łatwo dostępne.

Bierz ten który bardziej Ci się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.