Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Bujot

Moja pierwsza festina. Prosze o POMOC

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bujot

Witam. Dostałem na prezent taki zegarek http://www.festina.pl/k_chrono_6729_2.html i mam mały problem. W temacie zegarków jestem totalnie zielony wiec prosze o wasze opinie i radę. Mianowicie na tarczy zegarka pisze chronograf.. domyslam sie ze to sa te mniejsze czerwone wskazówki niestety w ogolnej instrukcji nie pisze jak mozna ustawic ten chronograf.. jesli ktos wie jak to ustawic to z góry wielkie dzięki. Pozatym co sądzicie o tym zegarku ?? Pozdrawiam michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...nie ma co ustawiać tych czerwonych wskazówek... chronograph to upraszaczając stoper... wciskasz prawy-górny przycisk i stoper rusza, ponowne wciśnięcie zatrzymuje go, a po tym wszystkim jak wciśniesz prawy-dolny to resetujesz...

..."głowne" wskazówki chyba wiesz jak ustawiać...

P.S.

Festina nie jest szwajcarską firmą...więc ten dział chyba nie jest najlepszym wyborem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

Czasami zdarza się, ze wskazówki chronometru nie są wyzerowane (w pozycji startowej oczywiście nie na "miedzyczasie")...zerujesz je przyciskami przy wyciagniętej koronce np. sekundnik dolnym a dzięsiąte sekundy górnym.

pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chronometru

Chronografu.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

upss...oczywiście chronografu..sorry pisałem "z rozpędu" :wink:

dzięki eye.

pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bujot

Wielkie dzieki za wyjaśnienia. Wiem jak ustawic godziene .. korzystac z stopera.. ale nadal nie mam zadnej kontroli nad tymi czerwonymi wskazówkami .. z tego co widze jedna wskazuje godziny druga miuty pod nimi pisze " travel time" domyslam sie ze ustawiam sobie poprstu czas jaki jest np w innym kraju.. no tylko nie moge go ustawic .. :/ Pozatym napisano ze nie jest to szwajcarski zegarek .. kłócić sie nie będe bo tak jak pisałęm jestem zielony w temacie .. ale na stronce firmowej Festiny czytałęm historie firmy i tam napisano ze to szwajcarski zegarek.. ( tutaj link http://www.zegarki.pl/festina.html ) wiec jak z tym jest naprawde ?? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

W linku, który podałeś przewiń w dół na daty i przeczytaj 1981 - 1984.

pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bujot

Racja :) w takim razie sorry. Nigdy nie lubiełm dat i nie doczytałęm do końca ;) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.