Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

WOW :shock: Tele kamieni w kiroskim?! Super!

Co do zegarka jest to wersja exportowa radziedzkiego Kirowskiego (po 64 r (chyba?) Poljot). Mechanizm dobry, bez zastrzeżeń. Widziałem wersje bez incabloku (16 kamieni) i incablokową z 17 kamieniami, ale takiego cuda nie widziałem :!:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dziwną rzecz na allegro:

http://allegro.pl/item298111583_corsar_23_..._nakrecany.html

CO TO ZA WYNALAZEK???

Słyszał ktoś o czymś podobnym?

Na moje oko to ruski łucz/cornavin/sekonda z tarczą opisaną po niemiecku... Prawde mówiąc, to pierwsze słysze o takiej marce (czyżby eksporotowa marka zsrr na rynek NRD/RFN?).

Ale cena tak czy siak z kosmosu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO TO ZA WYNALAZEK???

Na moje oko to ruski łucz/cornavin/sekonda z tarczą opisaną po niemiecku... Prawde mówiąc, to pierwsze słysze o takiej marce (czyżby eksporotowa marka zsrr na rynek NRD/RFN?).

Co do koperty nie ma najmniejszych wątpliwości że to łucz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gato

CO TO ZA WYNALAZEK???

To zapewne jakaś eksportowa przeróbka łucza. Koperta taka jak w łuczu, tarcza też jak w łuczu, tylko z innym napisem. Jednym słowem wymysł eksportowy radzieckich towarzyszy. Cena mocno przesadzona. Wart tyle co zwykły poczciwy sowietski łucz i ani grosza więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zbyszek_73

z mojego rozeznania wynika, że Corsar to zawsze jest Poljot (był niedawno na Allegro poljot "telewizor" jako Corsar http://www.allegro.pl/item278331612_corsar_zobacz.html). Więc mamy tu eksportowego Deluxa w obłędnej cenie (ten sprzedawca umie się popisać :wink:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zbyszek_73

A jako Sekonda chodzą Rakiety, Łucze , nawet Czajki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cena niezla :) na ebay poljoty budziki po 300zl sa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak taki zejdzie za 200 $, to sprzedaję swojego :P

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A co z tym mirem nie tak? O ten klucz chodzi? Jak dla mnie może być :P Sława do takiej zabawy jest w sam raz :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misio

Witam wszyskich, Kupiłem SLAVE na allegro. To taki wielki zegar 26 kamieni , złocony złotem . dałem 79 pln. Zegarek okazał sie zapomnianymm prezentem. Przyszedł w oryginalnym pudełku. Po miesiącu dałem go do przegladu i smarowania. Zegarmistrz powiedział,że to nówka.Mam pytanie? spóźnia ok 30-40s na dobe, byłem już nawet na słunnym urządzeniu do ustawiania, miało być dobrze,a nie jest. jak mogę naregulowac to sam? slava nie ma takiej fajnej regulacji jak np omega ,że jest jakby wskazówka, tylko jedna dzwigienka od środka włosa a druga od regulacji chodu. która jest która?

jak dodać te 30 s, żeby nie rozjechać całego mechanizmu?prosze o podpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nawet nie zwracam uwagi na takie odchylki :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Witam wszyskich, Kupiłem SLAVE na allegro. To taki wielki zegar 26 kamieni , złocony złotem . dałem 79 pln. Zegarek okazał sie zapomnianymm prezentem. Przyszedł w oryginalnym pudełku. Po miesiącu dałem go do przegladu i smarowania. Zegarmistrz powiedział,że to nówka.Mam pytanie? spóźnia ok 30-40s na dobe, byłem już nawet na słunnym urządzeniu do ustawiania, miało być dobrze,a nie jest. jak mogę naregulowac to sam? slava nie ma takiej fajnej regulacji jak np omega ,że jest jakby wskazówka, tylko jedna dzwigienka od środka włosa a druga od regulacji chodu. która jest która?

jak dodać te 30 s, żeby nie rozjechać całego mechanizmu?prosze o podpowiedź

To jest jeszcze do zrobienia, ale rewelacji się nie spodziewaj :lol: Poza tym to nie ten temat :lol: Poszukaj wątków o regulacji :D Było już o tym. Wpisz w wyszukiwarkę "regulacja" :) Poza tym jesli nigdy tego nie robiłeś, to zostaw to w spokoju :) Omega ma wiele rodzajów regulatora :lol:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
ja nawet nie zwracam uwagi na takie odchylki :mrgreen:

10 sek. jest normalnym wynikiem, ale 40 to już lekka przesada :D Poza tym po tygodniu miałbyś już znaczną odchyłkę. Przynajmniej dla mnie znaczną :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codziennie nosze inny zegark wiec taka odchylka nie robi mi zadnej roznicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Codziennie nosze inny zegark wiec taka odchylka nie robi mi zadnej roznicy

A jaki masz zegar wzorcowy? Jako razsowy zbieacz zegarków chronometr okrętowy, a w praktyce?

Tak naprawdę nie robisz dobrze... Jak bedziesz miał np. 50 zegarków i każdego dnia zakładać inny i to wszystko ustawiać, to po jakimś czasie ćwiertniki szlag trafi... W zegarkach bez kalendarza to długo potrwa, ale w kalendarzowych szybko poleci... Nawet jak będzieszz miał np. Poljota, gdzie 1 dzień zmiany kalenadzra będzie odpowiadał przesunieciu wskazówek o 3 h... Ja noszę 3 (teraz 2, bo w jednym spręzynka poszła...) i każdy co dzień nakręcam, aby zaoszczędzic sobie roboty...

Inaczej ma się sprawa, jak nakręcasz wszystkie :D

Najlepiej wybierz sobie 7 zegarków na każdy dzień tygodnia inny i co dzień nakręcaj :) Gorzej, jak masz automaty nienakręcalkne ręcznie np. orienta...

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To poważny problem przy większej ilości zegarków. Komornik ma rację - robienie ze wskazówek wiatraka aby ustawić datę w dawno nie noszonym zegarku może mu tylko zaszkodzić. Mój zbiór liczy już ... no na pewno liczba trzycyfrowa więc utrzymanie na chodzie wszystkiego jest niemożliwe. Nakręcam je regularnie ale nie częściej niż raz na 2 tygodnie, a jak chcę któregoś założyć po prostu nie przejmuję się datownikiem i ustawiam tylko godzinę. Z automatami łatwiej zanabyłem sobie rotomat na 8 zegarków więc mam na bieżąco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wynajmij synka do nakręcania zabawek :D To będzie klasa :)

Samo ustawianie godziny jest szkodliwe, a zwłaszcza, jesli robi to ktoś szybko, a nie powoli... Wbrew pozorom po jakimś czasie jest różnica....

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

przy takiej ilości zabawek zawsze jest coś co chciałbym założyć i ma prawie dobrze ustawioną godzinę :wink:

Konrad aż się rwie do pomocy tacie, ale jak na razie kończy się na przymierzaniu :grin: - swoją drogą sam ma całkiem fajną minikolekcję w tym także poljota od Ciebie, poza tym dwa wostoki, rakietę, jeszcze jednego poljota i 3 kwarce. Obiecałem mu, że pstryknę je do Galerii i muszę dotrzymać słowa. Chłopak się wciągnął więc będzie next generation i będzie komu przekazać kolekcję :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi