Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Recommended Posts

Pewnie wielu z Was zdarzyło się przepłacić na Allegro. Ręka sama wpisała zbyt wysoką kwotę, czy coś takiego... Emocje biorą górę nad rozsądkiem. Mi się zdarzyło a potem żałowałem. Ale podam Wam przykład pozytywny.

Miałem chrapkę na tego poljota bo pasował do takich dwóch, które już mam (nazwałem je Mama i Tata) - ten byłby Wujkiem.

148642825wt5.jpg

http://www.allegro.pl/item148642825__polio...kazja_bcm_.html

Ale gdy cena osiągnęła 50 zł, a cała aukcja zakończyła się z ceną 95,5 zł to uznałem, że to jednak za dużo. I bardzo dobrze zrobiłem.

Dziś wybrałem się na rekonesans na pobliski bazarek. Pana, który sprzedawał Perfecty spytałem czy nie ma czegoś starszego, na co on wyciągnął pudełko pełne "ruskich". Między nimi był mój Poljot! Ma co prawda pęknięte szkiełko, ale działa - budzik również! Wymienię szkiełko i trochę przeczyszczę i będzie piękny.

wujekpc6.jpg

Wybrałem z pudła 12 zegarków laugh.gif a zapłaciłem 70 zł czyli wychodzi 5,83 za sztukę. Good deal! Nawet mimo tego, że tylko połowa z nich jest na chodzie.

Tak więc podsumowując: na Allegro opłaca się płacić duże kwoty tylko za naprawdę, ale to NAPRAWDĘ rzadkie zegarki w NAPRAWDĘ doskonałym stanie! Hough!

Edited by rk7000

Guest Gato

Masz rację i to świętą rację. Gatuluję kupionej maszynki :lol: .

Guest feleksc
Wybrałem z pudła 12 zegarków a zapłaciłem 70 zł czyli wychodzi 5,83 za sztukę

znam taki bazarek,tez powybierałem co nieco :wink:

i faktycznie jeszcze na allegro nie kupiłem zegarka choć miałem

okazje

8)

a ja się tu kompletnie nie zgadzam i raczej bym tak nie generalizował

prosze oto przykład

http://www.allegro.pl/item152542012_15_zegarkow_.html

ile to wychodzi za sztuke bo też 70 mnie kosztuje?

a co juz do samego zakupu - tam widac jak na dloni rakiete 2209 w kopercie ze stali

ten zegarek wystawiony samotnie i z ladnym zdjeciem osiagnolby pewnie cene podobna jak za te 15...

takze warto jak kupowac to w kilku przestrzeniak tak jak nie wolno inwestowac pieniedzy lokujac je tylko do jednego koszyka

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

p.s. ale oczywiscie bazarki najlepsze...

Jan, ja nie miałem na myśli: "Nie kupujcie na Allegro!" tylko "Nie przepłacajcie na Allegro!". Kupowanie jak najbardziej! Zawsze można coś ciekawego wypatrzeć (tak jak Ty na tej aukcji), ale nie powinno się bezsensownie przepłacać. Co jak pisałem zdarzyło się i mnie :lol:

to przyjmij moje zegarkowe sorry...

masz rację!

Guest Marcin99

świetny :wink: w takim przypadku warto było grzebać w pudle i brac co dusza zapragnie :twisted:

Guest z00h
Ma co prawda pęknięte szkiełko, ale działa - budzik również! Wymienię szkiełko i trochę przeczyszczę i będzie piękny.

Tak z ciekawosci, ile bedzie Cie kosztowalo (czasu i pieniedzy) doprowadzenie tego zegarka do stanu porownywalnego do tego ktory stal na allegro?

Właściwie to temat "nic dodać, nic ująć" - kupując regularnie na Allegro i mając jakies doświadczenie można zrobić świetny interes nawet kilka razy w miesiącu, choć jednosześnie można ogólnie powiedzieć, że ceny na Allegro są wysokie, a czasami zegarki osiągają wręcz absurdalne ceny. Trzeba po prostu mieć jakąs orientację ile co jest warte i jak często takie coś można na Allegro spotkać.

Guest Madmax

Moze ceny na allegro i sa wysokie. Zalezy tez duzo od tego gdzie kto mieszka. Mi allegro odpowiada z wielu wzgledow:

1.nie mam zbyt wiele czasu na latanie za zegarkami - choc wiem ze ma to swoj urok - ale czasu brak

2. najblizsze miasto z sensowna oferta zegarkowa mam oddalone o 110 km - zawsze jakas komplikacja i to w sumie najpowazniejszy powod dlaktorego korzystam z allegro (oprocz mojego zegarmistrza, ktory co rusz wyszukuje mi jakies zegarki :P )

takze sa rozne oblicza kupowania na allegro:)

Guest pompej

jeśli chodzi o przepłacanie to oto dowód

http://allegro.pl/item154421483_super_olbr...0_idealna_.html

taka rakiete z orginalna lub dopasowana koronką bo tu widze że jest nie orginalna kupilem za złoty 32,stan zegarka był identyczny jak w aukcji którą pokazuje,tyle że zdjecie na aukcji nie było takie ładne.

Podsumowując ludzie kupują oczami,ładne zdjęcie ładna aukcja i juz kilkanaście zł wiecej można zarobić,a prawda jest taka że ten zegarek nie jest tyle wart(no chyba że sie myle a mylić sie moge bo raczkuje w temacie).

Kuba

Fakt. Ja taką (tyle, że "angielskojęzyczną") wyhaczyłem na Allegro za 39. Swoją drogą to czy nie za często my tu rozmawiamy o pieniądzach? Taka piękność jak ta Rakieta zasługuje na innego typu zainteresowanie :D

post-4379-0-92205600-1330636788.jpg

niezłe

Guest pompej

taka rakiete nosze od wczoraj na rece nadeszła jej kolej.masz racje w takiej oprawie jest hmmmm urocza :twisted:

Fajny pomysł na fotę.Wygląda jak tomik przygód jakiegoś radzieckiego agenta z licencją na zabijanie.Przydałby się w tej pięknej rakiecie chociaż licznik Geigera.Byłoby jeszcze bardziej stylowo.No i ten tytuł: śmierć i trochę miłości,bardzo taki "bondowski". :D

To była bodajże pierwsza książka jaką przeczytałem po rosyjsku. Całkiem wciągająca - nawet pomimo tej okładki :D

dobre :) może w niektórych kręgach dopiero 24 stycznia obchodzą wigilię, czyba, że to po prostu "szał poświąteczny"

Guest Patryś
(..) Dziś wybrałem się na rekonesans na pobliski bazarek (...)

Czyżby Koło? Ja też planuję coś tam kupić :wink: Wiesz może, czy da się kupić tam coś z "wyższej półki" (oryginalnego !!!) Na przykład Maurice Lacroix, albo Omegę?