Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

se7en

TRIWA - wie o tym coś ktoś ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam okazję kupić zegarek firmy Triwa, nie ukrywam że zegarki mają jak dla mnie bardzo fajny design, są to w większości kwarce, zdaję sobie też sprawę, że to marka typu fashion... Jednak moje pytanie brzmi: czy jest to zegarek modowy ale jakością zbliżony do Fossila, czy to jakieś wyreklamowane chińskie coś ?

Znalazłem dwa tematy przez które przewija się temat tej marki, jednak nie znalazłem nic odnośnie jej wykonania, ogólnej jakości. Choć podejrzewam, że stosunek jakości do ceny jest tu zaburzony... Jednak mogę taki zegarek kupić dużo taniej i... stąd ten temat! :D

Jeżeli ktoś może coś powiedzieć o tych zegarkach, to bardzo bym prosił o jakieś uzasadnione opinie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zegarkach Triwa pracują mechanizmy Miyota produkowane przez Citizena, to są mechanizmy dobre jeśli idzie o nisko-budżetowe. Na forum możesz znaleźć informację, że nawet zalane gdy się je osuszy i wymieni baterię będą działały (raczej, bo pewności nigdy nie ma) Jeżeli chodzi o Fossila to tam pracują japońskie kwarce, ale jakie dokładnie ciężko stwierdzić bo prawie nigdzie nie ma takiej informacji. Moim zdaniem jeżeli już szukasz tego typu zegarka to proponowałbym sprawdzić ofertę marki Bering i Skagen. Bering ma szafirowe szkło w 98% zegarków zaś Skagen daje dożywotnią gwarancję na werk. 

Jeśli jesteś zdecydowany to kup, największej w świecie tragedii nie zaznasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.