Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Rabat13

Japoński automat do 1000zł a'la diver?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie,

od Panu dni siedzę i przeglądam sfery Internetu w poszukiwaniu fajnego automata (na lata :) ).

Głównie moją uwagę przykuł Orient i spodobały mi się kilka modeli:

Co ktoś może posiada któryś z powyższych zegarków? Czy de facto one się róźnią, tylko wyglądem?

Może coś równie ciekawego w cenie do 1000zł w konwencji a'la diver? Tissot? Atlantic?

Będę wdzięczny za odpowiedzi! Pozdrawiam, Rafał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowego nie znajdziesz Tissota i Atlantica w swoim budżecie. Jak podoba Ci się Orient, to bierz śmiało. Osobiście odnoszę wrażenie, ze podstawowe mechanizmy Orienta są lepsze (dokładniejsze) od ich odpowiedników w Seiko.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Marku! Dodam jeszcze, że początko chciałem sobie kupić "wypasiony" zegarek za tą kwotę właśnie. Długo szukałem i znalazłem 3 Casio:

http://allegro.pl/radio-solar-zegarek-casio-edifice-eqw-m600c-1aer-i4464776092.html

http://allegro.pl/zegarek-casio-edifice-eqs-a500b-1aver-sklep-solar-i4465047816.html

http://allegro.pl/zegarek-casio-edifice-eqs-500c-1a1-oryginal-solar-i4473235587.html

Zegarki super, ale tak sobie pomyślałem, że kiedy ja te dodatkowe stopery, czasy i inne bajery wykorzystam... Tak myślę i myślę i wiem! Nigdy... :)

Chciałbym, aby zegarek był na lata i można było go naprawić w razie "W". Takiego Casio to raczej pan Czesio z zakładu nie naprawi... :)

Co do stanu zegarka to nie musi być nowy, byle dobrze zachowany.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakieś inne propozycje, opinie bądź porady? Automat w ok. 1000zł? Bardzo dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko to bardzo dobry wybór . Tutaj masz szeroki wybór http://www.watchhubs.com/en/25-automatic-watches

Orient jak i Citizen rownież jest dobrym zakupem. Automaty tych firm w budżecie 1000 pln nie sa skomplikowane w serwisowaniu wiec możesz j bez obawy kupic.

Casio nie robi automatów .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisze kolega Paweł - szukał bym w japończykach: Seiko, Citizen, Orient.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pawelb29 cóż to za stronka!? :) bezpiecznie jest tam kupować?

A co sądzicie o tym Duty Free Island? Bezpiecznie? A jak coś to jakie dopłaty (VAT + akcyza)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwie strony polecane na forum.

Ewentualne opłaty to cło kilka % i VAT 23%.

Płatność PayPal i dostawa free shipping .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Ray'a w wersji Blue, mam go od ponad dwóch lat i pomimo że nie jest to mój jedyny zegarek i przez ten czas jak jest u mnie przez moje ręce przeszło kilkadziesiąt innych czasomierzy to niezmiennie cholernie mi się podoba i uważam że jest to jeden z najładniejszych zegarków - tak że polecam.

W Twoim pierwszym poście jest link do jego czarnej wersji http://allegro.pl/meski-orient-automat-20atm-fem65008b9-grawer-i4403948525.html   - z tym że wersja Blue jest o tyle lepsza że w zależności od oświetlenia kolor tarczy się zmienia w palecie od czarnego do jasno niebieskiego koloru.

c9574532.jpg

23649d5b.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito przechyliles szale! Zamawiam na Duty Free Island, roznica w cenie: na duty 300zl a w Polsce 1000zl, roznica to 700zl!!! Dam znac co i jak, jakie postepy, a na koncu, jak bezpiecznie zegarek dojdzie - foteczki! Dziekuje wszystkim za rady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze "out of stock".... jakies inne tego typu stronki z orientami? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może Seiko SRP491K1

W tych nowych Stargate lupka jest wkurzająca - starsza wersja jest moim zdaniem ładniejsza... ;)  a biały jest po prostu obłędny...

To mój drugi ulubiony zegarek...:

62719749.jpg

c267efe1.jpg

5bd57597.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiony Orient SDW03001B, płatność zeszła z konta, oznaczona przesyłka jako darmowe + gift.

No to czekamy... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. 10 dni, 2 tygodnie i będziesz się mógł pochwalić zdjęciami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje orienta. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje orienta. 

Ja również... i widzę że "futrzakowi" też się podoba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kocur zadowolil sie pusta paczka po zegarku i mial tyle radochy co ja! ;) Co do zegarka rewelacja, ciezki i masywny! Dla zaisteresowanych tym modelem to prezentacja na nadgarstku 18cm, musialem skrocic bransolete o dwa ogniwa. Dziekuje za gratki! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.