marmach 19 #1 Napisano 13 Września 2014 Witam, Mam pytanie, czy firma Seiko produkuje/produkowała zegarki ze złota? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #2 Napisano 13 Września 2014 Produkowała i produkuje nadal 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4401 #3 Napisano 14 Września 2014 nic mi nie wiadomo na ten temat! Albo mówimy o zegarkach w kolorze złota, albo przenosimy się do luksusowej linii Credor! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2112 #4 Napisano 14 Września 2014 Ze starych modeli z tego co mi się obiło o oczy to: Seiko Champion widziałem złotego, Lord Marvel też był w takiej wersji, King Seiko i Grand Seiko również. Z współczesnych to na pewno GS i Credor. 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4401 #5 Napisano 14 Września 2014 Nie będę się szczególnie upierał(tyle tego było, że nie sposób to ogarnąć w jednym palcu), ale wszystkie trzy pierwsze, które wymieniłeś to stal pokryta złotem.Nawet najwyższy model z linii:http://www.thewatchsite.com/16-seiko-reviews/16117-king-seiko-special-5246-6000-chronometer.html Na GS i Credora, obojętnie czy starego czy nowego ze złota w portfelu nie może znaleźć się mniej niż 30tys. zł a za ~2000zł można sobie kupić taki o to śliczny zegarek "pozłacany" SARB038 (już dosyć trudno dostępny) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2112 #6 Napisano 14 Września 2014 Widziałem na japońskich aukcjach Seiko Marvel i ze złota z papieram. Na ebayu kiedyś Seiko Champion w złotej kopercie. Oczywiście nie muszę dodawać że oba za astronomiczną kasę. Gs vintage były też w złocie i któraś z pierwszych wersji KS chyba na werku 44XX. 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #7 Napisano 16 Września 2014 Ale to chyba nie jest wątek o wartości danego modelu tylko kolega zapytał czy Seiko produkowało lub produkuje. Zdecydowanie produkowali złote i produkują. Wystarczy spędzić kilka minut w google. I mówię tu o solid gold a nie o pozłocie. Pozdrawiam 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach