Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

marmach

Złote Seiko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie, czy firma Seiko produkuje/produkowała zegarki ze złota?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Produkowała i produkuje nadal :)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic mi nie wiadomo na ten temat! Albo mówimy o zegarkach w kolorze złota, albo przenosimy się do luksusowej linii Credor!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze starych modeli z tego co mi się obiło o oczy to: Seiko Champion widziałem złotego, Lord Marvel też był w takiej wersji, King Seiko i Grand Seiko również. Z współczesnych to na pewno GS i Credor.

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę się szczególnie upierał(tyle tego było, że nie sposób to ogarnąć w jednym palcu), ale wszystkie trzy pierwsze, które wymieniłeś to stal pokryta złotem.

Nawet najwyższy model z linii:

http://www.thewatchsite.com/16-seiko-reviews/16117-king-seiko-special-5246-6000-chronometer.html

Na GS i Credora, obojętnie czy starego czy nowego ze złota w portfelu nie może znaleźć się mniej niż 30tys. zł

a za ~2000zł można sobie kupić taki o to śliczny zegarek "pozłacany" SARB038 (już dosyć trudno dostępny)

post-32788-0-97826600-1405329856_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem na japońskich aukcjach Seiko Marvel i ze złota z papieram. Na ebayu kiedyś Seiko Champion w złotej kopercie. Oczywiście nie muszę dodawać że oba za astronomiczną kasę. Gs vintage były też w złocie i któraś z pierwszych wersji KS chyba na werku 44XX. 

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chyba nie jest wątek o wartości danego modelu tylko kolega zapytał czy Seiko produkowało lub produkuje. Zdecydowanie produkowali złote i produkują. Wystarczy spędzić kilka minut w google. I mówię tu o solid gold a nie o pozłocie. Pozdrawiam

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.