Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Lew

Wyjmowanie mechanizmu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lew

Witam

Kupiłem dziś faną Rakete. Niestety tarcza jest mocna zabrudzona. Pomyślałem ze postaram się przeczyścić ja we własnym zakresie :lol:

Niestety do tej pory ograniczałem się jedynie do kupowania i noszenia zegarkow. Dlatego chciałem poprosić o pomoc. Jak wyjąć cały mechanizm?

Domyslam się ze jak wcisne ten maly punkt obok koronki to bede mogl ją wyciagnać. A co ze srubkami, którą odkręcić i czy mozna to robić na nakręconym zegarku czy lepiej poczekac az stanie?

Mechanizm wyglada tak:

post-0-0-43366100-1330637915.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupiłem dziś faną Rakete. Niestety tarcza jest mocna zabrudzona. Pomyślałem ze postaram się przeczyścić ja we własnym zakresie :lol:

Niestety do tej pory ograniczałem się jedynie do kupowania i noszenia zegarkow. Dlatego chciałem poprosić o pomoc. Jak wyjąć cały mechanizm?

Domyslam się ze jak wcisne ten maly punkt obok koronki to bede mogl ją wyciagnać.

Poczytaj to

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=80

Niby traktuje o czyszczeniu, ale tam jest wszytko.

A co ze srubkami, którą odkręcić i czy mozna to robić na nakręconym zegarku czy lepiej poczekac az stanie?

Najlepiej żeby do roboty sprężyna była wolna. Możesz też zwolnić sprężynę samemu - Wocio opisał to dokładnie w wątku o czyszczeniu.

Wygląda na to, że mechanizm siedzi w pierścieniu, więc po zdjęciu wałka wszystko ładnie wysunie się z koperty. Jak widać, ostał się tylko jeden wkręt mocujący, więc rób to ostrożnie.

edit: zobacz także:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=6668

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lew

Wielkie dzieki za pomoc :lol:

już mi sie udalo wyjąć mechanizm. Teraz zabieram się za czyszczenie tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.