Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bman76

Historia krótka pewnego Jacques Lemans F1 F5021

Rekomendowane odpowiedzi

WItam.

Postanowiłem to napisać, ku przestrodze chcących kupić Jacques Lemans .

Pewnego dnia przechodząc obok apartu zobaczyłem promocję :)  Nabyłem model jak w temacie . Niema co prosty, ładny czytelny, na ręce wyglądał ok :)

Po jakimś roku , bez żadnej przyczyny odpadł jeden indeks :) Oczywiście miesiąc na gwarancji , opinia " Odpadł na skutek uderzenia " , ale naprawili free .  Zegarek odebrałem w pewien piątek. Szczęśliwy ubrałem go na przyjęcie urodzinowe , w którymś momencie podczas imprezy przekręciłem pokrętło odpowiedzialne za kręcenie wewnętrznym ringiem. Ku mojemu zdziwieniu ring zamiast się kręcić , zaczął  podskakiwać. Tak jakby zębatka ślizgała się po ząbkach :) Przy okazji zauważyłem, że szkło przyklejone jest krzywo :)  Następnego dnia poleciałem do Apartu zareklamować sprawę, domagałem się wymiany na nowy, przyszedł naprawiony po 1,5 miesiącu  z nowym szkłem ( w poprzedniej naprawie było wklejane stare" i z nowym Paskiem gratis na przeprosiny . :)  W czasie kiedy zegarek przebywał w serwisie , kupiłem Seiko Sportura F1 honda Racing. Całkiem zgrabny i bardzo go polubiłem. Dlatego, po powrocie "Jacka " z serwisu , głównie używałem właśnie Seiko. Sporadycznie Lemans lądował na nadgarstku. Po roku sporadycznego używania , ostatnio odpadłą wskazówka sekundowa :) MAM nadzieję, że tym razem szkło wkleją prawidłowo. Oczywiście , z Uwagi na to , iż rok temu  naprawa obejmowała wklejania szkła , czyli babranie się w okolicach wskazówek, zareklamowałem nie sam zegarek, a poprzednią usł. serwisową. Zobaczymy co będzie . Zegarek wylądował w Aparcie w poniedziałek 13,10. Dam znać jak się to skończy .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogła by być krótsza! ;)

Kupiłem,

wypieprzyłem,

bo fajans. :P

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jakiś model z serii F1, ma bodajże z 6 lat użytkowania. Kiedyś był moim jedynym zegarkiem i nosiłem go bardzo często. Żadnych problemów, oprocz nietrwałego paska. Nawet bym powiedział, że jest zaskakująco trwały.

Takie problemy jak Twój po prostu się zdażają. Nie tylko w tanich zegarkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO czekam z niecierpliwością:) NIebawem ma dotrzeć CItek, więc na otarcie łez coś będzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I JEEEST  ORZEŁ WYLĄDOWAŁ ;)  Dzisiaj dostałem info , że zegarek przyjechał . Oczywiście naprawa nieodpłatna , widać chcą mnie przy następnej skasować ;),  która kurcze pewnie nastąpi .  Póki co mój nadgarstek zdetronizował at4008-51e . :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogła by być krótsza! ;)

Kupiłem,

wypieprzyłem,

bo fajans. :P

NO weeeeź, pierwszej kobiety, jaka by nie była, się nie zapomina ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.