Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

viris

timex T2P061 - problem z sekundnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem na prezent dziewczynie wspomnianego w tytule Timexa T2P061 jednak zanim go dostanie chcę się dowiedzieć jak najwięcej o jego działaniu. Sam nie posiadam jednak zegarka z chronografem, preferuje bowiem bardziej klasyczne modele. Problem pojawił się niestety gdy spojrzałem na sekundnik który się nie porusza. Nie jest zepsuty ponieważ po naciśnięciu przycisku zaczyna normalnie tykać. Niestety po pewnym czasie znowu się zatrzymuje. I tutaj pojawia się moje pytanie, jak ustawić ciągłe działanie, bez zatrzymywania? Bardzo proszę o pomoc ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A znacz taki akronim RTFMF?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałbym ale pewnie się nie domyślasz że instrukcja dotyczy ogólnie serii zegarków Timex a nie konkretnego modelu, a przy okazji uprzedzając wskazówki by poszukać w google - robilem to bezskutecznie. Proszę więc o pomoc Was.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instrukcja w języku polskim jest dostępna tutaj, był to PIERWSZY wynik wyszukiwania po wpisaniu w Google "Timexa T2P061 instrukcja obsługi"

http://zegarkicentrum.pl/pl/p/Timex-Kaleidoscope-T2P061/16508

Przeczytaj instrukcję i napisz czy nie działa ci sekundnik (mała wskazówka na małej tarczy u dołu), czy wskazówka sekundowa stopera (duża wskazówka na środku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądałem tą instrukcję ale nic tam nie znalazłem pomocnego. Chodzi o dużą wskazówkę sekundową (tą przy godzinach) zatrzymuje się ona zawsze na "12" po jakimś czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic?

"1 Podstawowe operacje"

"Mała tarcza przy godzinie 6 pokazuje sekundy."

Na rysunku duża wskazówka jest podpisana - to sekundowa wskazówka chronografu (stopera).

"Sekundowa wskazówka chronografu pokazuje 'sekundy, które upłynęły'"

"4 Chronograf"

Opisano że stoper pokazuje czas od naciśnięcia przycisku A (górnego) do drugiego naciśnięcia tego przycisku.

Opisano także że się sam zatrzymuje żeby nie marnować baterii:

"UWAGA: Chronograf będzie działać stale przez cztery godziny. Po upływie tego czasu automatycznie zatrzyma się i wyzeruje".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.