Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jasiu_24

Seiko SNZG13k1 czy Orient M-force

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tak jak w temacie stoję przed dokonaniem wyboru pomiędzy tymi dwoma zegarkami, Seiko przemawia za "uniwersalnością" wyglądu, lepszą lumą i bransoletą, Orient zaś ma podobno lepszy mechanizm, szafir, power reserve. Mój dylemat polega na tym iż oferowany Orient na bazarku jest na gumie, a jakoś nie jestem przekonany do tego typu rozwiązań. Rozi się pytanie jaka bransoleta byłaby odpowiednia do tegoż Orienta i gdzie ją nabyć w rozsądnej cenie?

Pomóżcie bo bez zegarka jak bez ręki, który z nich wybrać i dlaczego, przypominam,że to będzie mój pierwszy mechanik.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za recenzję, wcześniej ją czytałem tak pobieżnie, teraz dokładniej, i zegarek mnie przekonał do siebie, tylko ten pasek..., będę musiał pomyśleć nad bransoletą, tylko czy coś sensownego się dostanie?? Czy można dostać ori bransoletę od m-force?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można też założyć mesh.  Całkiem nieźle wygląda taki zestaw. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki qniczynka, mesh widziałem na bazarku, a taka bransoletę gdzie można dostać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki odległe od siebie stylistycznie .

M- Force to już spory zegar. Do niego wg. mnie pasuje tylko bransoleta.

Lepiej od razu kupowac na bransolecie niż pózniej szukać jej osobno. Pasek , czy gumę łatwiej dokupisz.

http://www.skywatches.com.sg/reviews/orient-m-force-automatic-power-reserve-divers-200m-watch-sel03002m.htm

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt zegarki się sporo różnią od siebie, ale między nimi wybierałem, co do zakupu od razu na bransolecie, pierwotnie był taki zamiar, ale ceny w kraju są zaporowe, a na bazarku są dwa Orienty niestety oba na gumie, wiec trzeba bransoletę dokupić osobno. Zakupy zagraniczne na dzień dzisiejszy odpadają, raz że nie mam konta na PayPal, a dwa trochę odstrasza ryzyko cła czy innych opłat. Ja raczej szczęścia nie mam więc pewnie te opłaty by mnie nie ominęły, wtedy zakup robi się jak dla mnie mało opłacalny. Poszperam na bazarku, i gdzieś po zegarmistrzach, może zanim Ori guma się rozleci dostanę jakąś fajną bransoletę 24mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisza chlopacy zegary sa tak rozne ze nie ma wogole co porownywac , a jezeli m-force to tylko model ktory pokazuje pawelb , a kolor tarczy do wyboru do kolory , pomarancza , niebieski , czarny ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomarańczowy M- Force to bardzo dobry wybór . Kolorystycznie chyba najciekawszy z dostępnych wersji.

W tm budżecie ciężko kupic lepszy zegarek.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do kolegi Myszor, miał jakiś czas temu nówkę sztukę m-force na handel. Wersja z koronką po lewej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.