Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zbysiu Bida

Tudor Pelagos vs Omega PO ktory lepszy

Rekomendowane odpowiedzi

uwielbiam porównania w stylu "X w sklepie a Y na bazarze w Rumunii"  :D

ps. dla ścisłości cena Pelagosa w sklepie to 14 580, około 12 tyś kosztuje BB

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby Pelagos był stalowy to bym głosował na niego.  

Ale w tym przypadku mój głos pójdzie na starą PO . W nowej nie podoba mi się ten wyblakly bezel oraz grubość koperty

Gdyby BB miał datę to bym się nawet nie zastanawiał przy zakupie.

Ale teraz jak już mam PO 8500 to bym chyba już nie zamienił na BB.

Kolor bezela może się nie podobać, ale przynajmniej się nie ciapka tak jak w subie gdzie jest gładki i błyszczący.

Co do grubości to wszyscy porównują do grubości starej PO, i tu się zgodzę jest grubszy, ale inne nurasy są jeszcze większe i grubsze. To tylko niecałe 2mm różnicy. Ja już się przyzwyczaiłem.

Koperta jest tak ukształtowana że na ręce nie widać grubości, a Pelagos ma strasznie widoczną grubą boczną ściankę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwielbiam porównania w stylu "X w sklepie a Y na bazarze w Rumunii"  :D

ps. dla ścisłości cena Pelagosa w sklepie to 14 580, około 12 tyś kosztuje BB

Wcale nie bazar tylko u Staszka prosto z fabryki.

A z ceną Pelagosa mogłem przekręcić, ale na chrono24 za 12 spokojnie się nówkę kupi z pewnego źródła.

A czasem cen nie podnieśli?

Jestem prawie pewien że u Pieśkiewicza ceny w styczniu 2014 były niższe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ważne czy z bazaru czy nie z bazaru, jeśli coś porównujemy to tak by miało to sens ;) metka=metka, bazar=bazar, źródło x=źródło x. Cena pelagosa w sklepie (z metki) nigdy nie była na poziomie 12 tyś

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to prawda jak by BB miał datę to bym brał , cena super , ale ze jej nie posiada to wole Pelagosa . Czekam na zdjecia porwnawcze od kolegi z forum . Ma dwa zegarki wiec wie co i jak .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam podjąłem decyzje co dobzakupu , i będzie to Omega Semaster 300 ceramic . Cena dobra no i zegarek piękny kolor czarny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj oglądałem i powiem ze jest piękny , wykonanie i wygląd plus ceramiczny Bezel . Tudor jest super wykonany ale ta Omega go zjada w moim przekonaniu , cena praktycznie ta sama a omega na żywo cudo . Jak tylko wszystko dogram to napewno dodam zdjęcie mam nadzieje ze szybko to nastąpi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.