Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sopel808

Uniwersalny zegarek do 1000 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Postanowiłem założyć temat jakich pełno dookoła, abyście pomogli mi zadecydować/odszukać odpowiedni dla mnie sprzęt :)

Planuję zakup pierwszego zegarka do kwoty 1000 złotych. Musi on posiadać skórzany pasek oraz czarną tarczę. Szkiełko najlepiej szafirowe. Mechanizm obojętny, chociaż bardzo ciekawią mnie automaty. Koperta najlepiej mieszcząca się w wielkości 40-41mm, ponieważ mój nadgarstek jest dość drobny (16,2cm). Do użytku na co dzień, lecz nie w pracy(uniemożliwia używanie zegarka). Chciałbym, aby posłużył mi przez najbliższe parę lat.

Na oku do tej pory miałem dwa modele:

1.Orient Classic Automatic - http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-24439-Zegarek-Orient-Classic-Automatic-FFD0J003B0-FD0J003B.html

2.Certina DS Podium - http://www.zegarek.net/zegarki/certina/zegarek_certina_C001.410.16.057.01.html

Moją uwagę bardziej przyciąga powyższy Orient :) Co o nim sądzicie oraz co możecie zaproponować jako alternatywną opcję? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient to bardzo dobry wybór w tym budżecie. Automat z własnym mechanizmem z rezerwą chodu.

Alternatywa w automatach - Seiko w kwarcach Citizen . Wybór bardzo duży wiec na pewno coś ciekawego znajdziesz dla siebie .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tego Orienta bardzo dobrze wykonany zegarek, nawet dość dobry pasek. Tylko szukaj za granicą o wiele taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak większość zegarkow japońskich jest taniej kupic za granicą.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle nie znam się na zamawianiu poza granicą. Jeśli możecie przybliżyć mi, to proszę o jakieś sprawdzone zagraniczne sklepy oraz wszelkie informacje o różnych dodatkowych kosztach :) Z góry dziękuję. (Mimo wszystko jednak na 90% postawię na zakup w Polsce)

PS. Czy automat w tańszych Orientach znacząco różni się od tego który wpisałem jako mojego faworyta?

PS2. Pozostaje już tylko przy automatach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny ten Orient.

W ogóle nie znam się na zamawianiu poza granicą. Jeśli możecie przybliżyć mi, to proszę o jakieś sprawdzone zagraniczne sklepy oraz wszelkie informacje o różnych dodatkowych kosztach :) Z góry dziękuję. (Mimo wszystko jednak na 90% postawię na zakup w Polsce)

w co którymś temacie są wszystkie informacje na ten temat - wystarczy trochę przejrzeć forum. i tak na 90% z tego nie skorzystasz, ale fajnie będzie jak ktoś się naprodukuje co i jak zamiast chwilę poszukać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Czy automat w tańszych Orientach znacząco różni się od tego który wpisałem jako mojego faworyta?

PS2. Pozostaje już tylko przy automatach :)

Dodatkowe ewentualne koszty , cło kilka % oraz 23 % VAT .

Płac za pośrednictwem PayPal (4% za przewalutowanie ) zawsze to jakaś forma ochrony kupującego .

Jezeli masz jednak kupic jeden zegarka na latach to kup sobie w Polsce ( gwarancja na miejscu , możliwość przymiarki itd)

Mechanizm w Twoim Oriencie to 46N40 dobry sprawdzony mechanizm z reserve chodu.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowe ewentualne koszty , cło kilka % oraz 23 % VAT .

Płac za pośrednictwem PayPal (4% za przewalutowanie ) zawsze to jakaś forma ochrony kupującego .

Jezeli masz jednak kupic jeden zegarka na latach to kup sobie w Polsce ( gwarancja na miejscu , możliwość przymiarki itd)

Mechanizm w Twoim Oriencie to 46N40 dobry sprawdzony mechanizm z reserve chodu.

Na takie odpowiedzi liczyłem! Dziękuję uprzejmie za wszelką pomoc :) W niedługim czasie zegarek stanie się moją własnością, a wtedy pochwalę się tym w odpowiednim dziale. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takie odpowiedzi liczyłem! Dziękuję uprzejmie za wszelką pomoc :) W niedługim czasie zegarek stanie się moją własnością, a wtedy pochwalę się tym w odpowiednim dziale. Pozdrawiam!

Daj znać co wybrałeś jak sfinalizujesz zakup.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja uległa lekkiej zmianie, mam dodatkowe 300 zł :) Cena w której muszę się zmieścić to 1300 zł.

Czy w tej kwocie znajdę jakiś inny rozsądny automat oprócz powyższego zegarka Orient?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasadniczo zwiększenie budżetu o 300 pln  nie zmieni zakresu wyboru.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie szykuje się ciekawy zakup i zostanie jeszcze całkiem sporo w kieszeni :) Dziękuję ponownie za rady i odezwę się po sfinalizowaniu! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym budżetem możesz pomyśleć nad tymi modelami

2570emr.jpg

7_2_14.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 1300zl znajdziesz bez problemu DS-1 w bardzo dobrym stanie, ostatnio chyba na bazarku byla czarna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym budżetem możesz pomyśleć nad tymi modelami

2570emr.jpg

7_2_14.jpg

Jaki to model tego Orienta z niebieskimi wskazówkami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.