Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

plose55

SEIKO SDGC003 kilka słów kilka zdjęć

Rekomendowane odpowiedzi

Obiecywałem go sobie od dłuższego czasu, a dokładnie od momentu jak pierwszy raz kilka miesięcy temu zobaczyłem fotki automatów Seiko z linii brigtz. Linia brightz znana jest u nas głownie z świetnych kwarców radiocontrolled. Sam posiadam model SAGA003 i bez dwóch zdań to istne cudeńko zrobione na poziomie oceanusów manta. Na podstawie wspomnianego zegarka wiedziałem że skoro to brightz to SDGC będzie również dopieszczony w każdym detalu, i będzie wyglądał niebanalnie. No właśnie, miałem /mam kilka automatycznych seiko z serii SARB , było sumo, jest samuraj i mimo że to świetne zegarki to czegoś mi tam brakowało... za mało się działa na tarczy. Dlatego musiałem mieć automatycznego brightza, i od wczoraj go w końcu mam !

No to lecimy z koksem, co w trawie piszczy:

- Koperta jest świetna, sporo załamań w miejscach których bym się tego nie spodziewał. Satysfakcja na poziomie tego co odczuwam w przypadku SARB003 +25%. Dekielek przeszklony, nice.

- Rozmiar koperta około 40mm może nawet trochę więcej, z koronką jest 44mm . Waga z bransoletą około 150 gram. Jak na mój niewielki  nadgarstek wszystko dokładnie tak jak trzeba

- Szkło, szafir z podwójnym AR. Producent reklamuje to jako "super clear coating" i .... nie przesadza. Chyba tylko w SINN U1 mam równie fajne szkiełko.

- branosoleta fajna i wygodna, ogniwa ze sobą świetnie spasowane

- Mechanizm 6R21 z rezerwą chodu, stop sekundą i dokręcanie. Nie znam się , więc nie wypowiadam. Jedyne co mogę powiedzieć to że przy ustawianiu daty i godziny wszystko chodziło niezwykle płynnie i precyzyjnie. Mechanizm montowanych również w znacznie droższych modelach z serii Ananta zgaduję więc iż lipy nie ma i "będzie pan zadowolony "

- Tarcza moim zdaniem przecudna. Połączenie czerni , srebra i fioletu dają świetna kolorystykę, a dzięki wspomnianemu szkłu z podwójnym AR, możemy się nią sycić do woli. Pod lupą lub w trybie makro widać pięknie zrobione detale  zwłaszcza na subtarczach

Być może w niektórych kwestiach powinienem być bardziej krytyczny, ale sorry zwyczajnie się zakochałem w tym zegarku

P1040054_zpsb7d91004.jpg

P1040099_zps42970670.jpg

P1040094_zps2fce06be.jpg

P1040085_zps49b48f2b.jpg

P1040084_zps9753ea85.jpg

P1040082_zpsfdc35011.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajny i ciekawy seikacz. podoba mi się tarcza i fajnie ścięta koperta, jednak mogliby zrobić ciekawszą koronkę i bardziej charakterne wskazówki co nie zmienia faktu że wygląda bardzo sympatycznie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graty siekacza

Osobiście nie do końca czuje ten model, ale mając już kilka brightzów wiem że na pewno jest super zrobiony.

Faktycznie koronka to chyba najsłabszy punkt tego modelu , kolorek rezerwy faktycznie daje mu charakteru

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję nabytku.

Widać ze zegarek dobrze wykonany .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maru zgadzam sie z twoimi uwagami. Faktycznie sygnowana koronka z logo brightza by była jak znalazł. O wskazówkach nie wspominałem , bo faktycznie nie są mocna stroną tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plose a mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia porównawcze np. z oceanusem lub trekmonsterem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny sikor.

Jaka jest jego grubość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile czasu idzie przesyłka z JP? I jak się kupuje na takich stronach:D doliczają cło i vat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plose a mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia porównawcze np. z oceanusem lub trekmonsterem?

vs Samuraj, SARB03, ocek p600, SAGA003

P1040199_zps86039108.jpg

P1040220_zps316cbb54.jpg

P1040211_zps361be6fd.jpg

P1040213_zpsb5528971.jpg

P1040209_zps330bfe45.jpg

P1040216_zpscc34ef8d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czuję klimat, zwłaszcza że mam w podobny deseń i nie zamierzam z nim rozstawać się...

post-32788-0-65816600-1413539079_thumb.jpg
post-32788-0-76517900-1413308058_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plose dziękuję za foki porównawcze ;) widzę że ma bardzo poręczny i wygodny rozmiar nie przeszkadzający na co dzień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie się prezentuje i do nadgarstka pasuje chyba najlepiej z wszystkich porównywanych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak , bardzo fajny rozmiar, koperta rozmiarowo bardziej w stronę oceanusa czy innych topowych kwarców niż wspomnianego samuraja czy SARB047. Z automatów które posiadam to podobnie go "czuję" na ręce  jak SARB003.

Burns świetna ta Ananta, rozmiarowo ona podobna do mojego brightza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, ale to nie Ananta, to SARW009 i będzie pewnie o ułamki dochodzące do jednego milimetra mniejszy,

mechanizm z tej samej rodziny 28800vph,

ale te zagłębienia koperty na bokach w twoim, niszczą system - wiedziałeś  o nich przed sprowadzeniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe faktycznie, literka A u ciebie bardzo podobna do tej która występuje w logo Ananty , reszte przykryła mi wskazówka .... :)

Nie wiedziałem, w sumie za dużo fotek tych brightzów w sieci wcale nie ma, w większości są te reklamowe. Przed zakupem urzekła mnie przede wszystkim tarcza i kolorystyka, koperta okazała się zajefajnym bonusem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SDGC013 jakby wywalić logo StarWars to więcej niż chętnie bym się dał zahipnotyzować tej zieleni.

Dla bacardi są jeszcze 3 czy 4 świetne limitki SDGC między innymi saphire bombai i eristoff . Śliczne i drogie jak diabli  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna parka - bardzo ładne zegarki..

Gratuluję zakupu.

Pozdrawiam,

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.