plose55 184 #1 Napisano 16 Stycznia 2015 Obiecywałem go sobie od dłuższego czasu, a dokładnie od momentu jak pierwszy raz kilka miesięcy temu zobaczyłem fotki automatów Seiko z linii brigtz. Linia brightz znana jest u nas głownie z świetnych kwarców radiocontrolled. Sam posiadam model SAGA003 i bez dwóch zdań to istne cudeńko zrobione na poziomie oceanusów manta. Na podstawie wspomnianego zegarka wiedziałem że skoro to brightz to SDGC będzie również dopieszczony w każdym detalu, i będzie wyglądał niebanalnie. No właśnie, miałem /mam kilka automatycznych seiko z serii SARB , było sumo, jest samuraj i mimo że to świetne zegarki to czegoś mi tam brakowało... za mało się działa na tarczy. Dlatego musiałem mieć automatycznego brightza, i od wczoraj go w końcu mam !No to lecimy z koksem, co w trawie piszczy:- Koperta jest świetna, sporo załamań w miejscach których bym się tego nie spodziewał. Satysfakcja na poziomie tego co odczuwam w przypadku SARB003 +25%. Dekielek przeszklony, nice.- Rozmiar koperta około 40mm może nawet trochę więcej, z koronką jest 44mm . Waga z bransoletą około 150 gram. Jak na mój niewielki nadgarstek wszystko dokładnie tak jak trzeba- Szkło, szafir z podwójnym AR. Producent reklamuje to jako "super clear coating" i .... nie przesadza. Chyba tylko w SINN U1 mam równie fajne szkiełko.- branosoleta fajna i wygodna, ogniwa ze sobą świetnie spasowane- Mechanizm 6R21 z rezerwą chodu, stop sekundą i dokręcanie. Nie znam się , więc nie wypowiadam. Jedyne co mogę powiedzieć to że przy ustawianiu daty i godziny wszystko chodziło niezwykle płynnie i precyzyjnie. Mechanizm montowanych również w znacznie droższych modelach z serii Ananta zgaduję więc iż lipy nie ma i "będzie pan zadowolony "- Tarcza moim zdaniem przecudna. Połączenie czerni , srebra i fioletu dają świetna kolorystykę, a dzięki wspomnianemu szkłu z podwójnym AR, możemy się nią sycić do woli. Pod lupą lub w trybie makro widać pięknie zrobione detale zwłaszcza na subtarczachByć może w niektórych kwestiach powinienem być bardziej krytyczny, ale sorry zwyczajnie się zakochałem w tym zegarku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #2 Napisano 16 Stycznia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 1027 #3 Napisano 16 Stycznia 2015 bardzo fajny i ciekawy seikacz. podoba mi się tarcza i fajnie ścięta koperta, jednak mogliby zrobić ciekawszą koronkę i bardziej charakterne wskazówki co nie zmienia faktu że wygląda bardzo sympatycznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #4 Napisano 16 Stycznia 2015 Graty siekaczaOsobiście nie do końca czuje ten model, ale mając już kilka brightzów wiem że na pewno jest super zrobiony.Faktycznie koronka to chyba najsłabszy punkt tego modelu , kolorek rezerwy faktycznie daje mu charakteru Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #5 Napisano 17 Stycznia 2015 Gratuluję nabytku.Widać ze zegarek dobrze wykonany . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #6 Napisano 18 Stycznia 2015 Maru zgadzam sie z twoimi uwagami. Faktycznie sygnowana koronka z logo brightza by była jak znalazł. O wskazówkach nie wspominałem , bo faktycznie nie są mocna stroną tego zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 1027 #7 Napisano 18 Stycznia 2015 plose a mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia porównawcze np. z oceanusem lub trekmonsterem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #8 Napisano 18 Stycznia 2015 świetny zegarek - ile kosztuje? rozumiem, że raczej poza Polską dystrybucją? 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagMa 2 #9 Napisano 18 Stycznia 2015 Świetny sikor.Jaka jest jego grubość? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #10 Napisano 18 Stycznia 2015 świetny zegarek - ile kosztuje? rozumiem, że raczej poza Polską dystrybucją? http://global.rakuten.com/en/store/asr/item/sdgc003/ 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PAWELL31 9 #11 Napisano 18 Stycznia 2015 Ile czasu idzie przesyłka z JP? I jak się kupuje na takich stronach:D doliczają cło i vat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #12 Napisano 18 Stycznia 2015 Piękna sztuka. Gratuluję jak się sprawuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #13 Napisano 19 Stycznia 2015 http://global.rakuten.com/en/store/asr/item/sdgc003/Z tym że akurat SDGC003 juz raczej faktycznie soldout. Mi się udało przypadkiem trafić. Nowsze modele (oznaczenie SDGC + cyferki powyżej 20) mniej mi się podobają. Cena podobna, około 75 tys. jenów za nowy egzemplarz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #14 Napisano 21 Stycznia 2015 plose a mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia porównawcze np. z oceanusem lub trekmonsterem?vs Samuraj, SARB03, ocek p600, SAGA003 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #15 Napisano 21 Stycznia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5153 #16 Napisano 21 Stycznia 2015 czuję klimat, zwłaszcza że mam w podobny deseń i nie zamierzam z nim rozstawać się... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 1027 #17 Napisano 22 Stycznia 2015 plose dziękuję za foki porównawcze widzę że ma bardzo poręczny i wygodny rozmiar nie przeszkadzający na co dzień 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazzi 2 #18 Napisano 30 Stycznia 2015 Bardzo ładnie się prezentuje i do nadgarstka pasuje chyba najlepiej z wszystkich porównywanych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #19 Napisano 30 Stycznia 2015 Tak , bardzo fajny rozmiar, koperta rozmiarowo bardziej w stronę oceanusa czy innych topowych kwarców niż wspomnianego samuraja czy SARB047. Z automatów które posiadam to podobnie go "czuję" na ręce jak SARB003.Burns świetna ta Ananta, rozmiarowo ona podobna do mojego brightza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5153 #20 Napisano 30 Stycznia 2015 dzięki, ale to nie Ananta, to SARW009 i będzie pewnie o ułamki dochodzące do jednego milimetra mniejszy,mechanizm z tej samej rodziny 28800vph,ale te zagłębienia koperty na bokach w twoim, niszczą system - wiedziałeś o nich przed sprowadzeniem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #21 Napisano 30 Stycznia 2015 Hehe faktycznie, literka A u ciebie bardzo podobna do tej która występuje w logo Ananty , reszte przykryła mi wskazówka .... Nie wiedziałem, w sumie za dużo fotek tych brightzów w sieci wcale nie ma, w większości są te reklamowe. Przed zakupem urzekła mnie przede wszystkim tarcza i kolorystyka, koperta okazała się zajefajnym bonusem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5153 #22 Napisano 30 Stycznia 2015 Nie udało się teraz znaleźć oficjalnych wymiarów na stronie Seiko,Seria StarWars dla fanów - hmmm, OK:Wypada i należy jeszcze wspomnieć o:SEIKO BRIGHTZ BACARDI LIMITED SDGC007 i SDGC009 https://www.youtube.com/watch?v=3WCGfG0PIHQ https://www.youtube.com/watch?v=t0c4z2SY6Ko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #23 Napisano 30 Stycznia 2015 SDGC013 jakby wywalić logo StarWars to więcej niż chętnie bym się dał zahipnotyzować tej zieleni.Dla bacardi są jeszcze 3 czy 4 świetne limitki SDGC między innymi saphire bombai i eristoff . Śliczne i drogie jak diabli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 184 #24 Napisano 4 Kwietnia 2015 No i poczyniłem następny krok w eksplorowaniu tejże kolekcji. Ofiarą stał się model SDGC009 stworzony w kooperacji z Bacardi. Zdjęcia wrzucone do galeriihttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/118943-seiko-butelkow%C4%85-por%C4%85/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom76 12 #25 Napisano 7 Kwietnia 2015 Świetna parka - bardzo ładne zegarki..Gratuluję zakupu.Pozdrawiam,Tomasz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach