Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość fankaDaktarina

Skagen - pytanie o dożywotnią gwarancję

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fankaDaktarina

Cześć,

Odkopałam w szufladzie kupiony kilka lat temu zegarek. Marka Skagen czyli teoretycznie dożywotnia gwarancja. Raz już naprawiali mi przekreconą tarczę. Teraz to samo :/ problem w tym, że zgubiłam do niego papiery. Sklep, w którym kupiłam już nie sprzedaje tej marki. Czy ktoś się orientuje czy jest szansa załatwić taką naprawę w ramach gwarancji i jeśli tak , to jak to ruszyć?

Jeśli nie to może ktoś się orientuje gdzie można go naprawić i jakie to mogą być koszta?

Nasz majster nawet go tknąć nie chce.

Z góry dzięki za każdą podpowiedź.

Marlena

post-67549-1439151831,9136_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Zasady gwarancji ustala producent, więc trzeba by się jego spytać, czy brak papierka stanowi problem w realizacji gwarancji (i czy możliwe jest zrobienie tego przez jakiegoś innego dystrybutora). Sprzedawca natomiast obowiązany jest ustawowo rękojmią i tutaj papier gwarancyjny nie jest potrzebny - obowiązuje ona jednak znacznie krótszy okres czasu (zależny od tego kiedy zakupiłaś zegarek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się orientuję to Skagen daje dożywotnią gwarancję tylko na mechnizmy w swoich zegarkach. Ale mogę się mylić.

Tak czy inaczej życzę szczęścia z naprawą zegaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Na tarcze ponoć też...

Rękojmia odpada, bo kupiony jakieś 7 lat temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Z tego co pamiętam Skagen daje na wszystko co jest wewnątrz zegarka (a zatem nie ma na kopertę, szkiełko, pasek). Najlepiej będzie napisać bezpośrednio do skagena, czy przyjmą na gwarancję bez papieru. Teoretycznie przy dożywotniej papierek udowadniający kiedy zakupiłaś zegarek nie powinien być niezbędny, natomiast to kwestia woli producenta. Dopiero w zależności od ich odpowiedzi warto się zastanawiać nad odpłatną naprawą tego (możliwa prawdopodobnie np. poprzez butiki Swiss, w których jest on sprzedawany).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Czekam na odpowiedź z serwisu z Francji. Sprawa prosta nie będzie, bo zostały 3 sztuki w serwisie w Japonii tego modelu... Ale zobaczymy jaka bedzie decyzja. Potwierdziła mi babeczka natomiast, że tarcza podlega jak najbardziej dożywotniej gwarancji. Tak więc czekam...

Edycja: zegarek mam wysłać do serwisu. Kurier zabiera go w pon. Ciekawe jakie wytyczne serwis dostanie od producenta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

No i jest odpowiedź:) dostanę w zamian nowy zegarek o tej samej wartości. Mogę sobie wybrać:) jakie miłe zakończenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.