Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jfk_2008

Ticino 44mm Automatic Marine Chronometer

Rekomendowane odpowiedzi

w związku z zamiarem uzupełnienia mojej kolekcji rozważam między innymi zakup Ticino Marine Chronometer: 

http://www.sizzlinwatches.com/proddetail.php?prod=ticino_white_marine

Marka mało znana, bardzo proszę o opinie.

post-45319-0-72555800-1439289430.jpg

post-45319-0-74018700-1439289440.jpg

post-45319-0-09968600-1439289498.jpg

post-45319-0-67642000-1439289504.jpg

Steinhart Marine Chronometer Roma, Revue Thommen Wall Street, Atlantic Seacrest Chrono,  Ticino Marine, Tisell Bauhaus, Classic Rodina Automatic Arabic (Black Dial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy pytanie jeszcze aktualne, ale myślę że mogę dołożyć swoje 3 grosze nt marki TICINO - na temat tego konkretnego zegarka jednak niewiele,

Sam zakupiłem tytanowego Big Pilota w lutym tego roku - akurat znajomy przyjeżdżał z USA więc trafiła się idealne okazja:) Mój model bardzo fajnie wykonany - super luma, tytan, jednak pasek 'nikczemnej' jakości. Wiem że 250$ za zegarek z szafirowym szkłem i tytanową kopertą to wciąż nie majątek, ale pasek mógłby być na prawdę lepszej jakości. Jednak to co mnie od początku martwiło to bardzo głośny mechanizm - w środku Miyota 9016, ale uznałem, że "ten typ tak ma". Niestety na początku lipca zegarek odmówił posłuszeństwa - po prostu chodził chwilę i przestawał. Skonsultowałem się z zegarmistrzem na miejscu (miałem nadzieję, że koszty naprawy będą niskie i nie będzie sensu odsyłać go do USA, bo w Europie nie ma żadnego serwisu gwarancyjnego!!!!) i diagnoza, że padło sprzęgiełko w mechanizmie naciągu - naprawa min 250PLN, czyli zbyt wiele, żeby bawić się samemu. Skontaktowałem się więc z sizzlinwatches i odesłałem zegarek do USA. Kiedy do niech dotarł czekałem ponad tydzień na jakąkolwiek informację, po 2 tygodniach i kilku mailach odpisali, że zegarek zostanie wymieniony na nowy i wysłany po weekendzie - bardzo się ucieszyłem, chociaż bałem się czy nie zostanie zatrzymany na cle. W następnych 3 tygodniach nie mogłem doprosić się numeru przesyłki, aby ją śledzić a sprzedawca wciąż uparcie twierdził (jeżeli w końcu w ogóle raczył odpisać na mojego maila), że zegarek wysłał, ale nie może mi podać numeru przesyłki bo to wysyłał jego partner... Po ponad 3 tygodniach dostałem w końcu numer paczki i szok - zegarek opuścił USA, ale nie mogłem go znaleźć na trackingu w Polsce. Więc wizyta w placówce poczty i tam nic nie wiedzą. Więc mail do poczty i odpowiedź, że taka paczka została nadana w USA, ale nigdy nie trafiła do Polski. Więc znów kilka maili do sizzlinwatches - i znów żadnej odpowiedzi!!!! W końcu sam zadzwoniłem na infolinię USPS w Stanach i dowiedziałem się, że paczka opuściła USA, ale oni tez nic więcej nie wiedzą, a co gorsza paczka była nieubezpieczona i nie ma możliwości jej śledzić!! Napisałem więc ostrego maila do sizzlinwatches z prośbą o zwrot pieniędzy i wszystkim czego dowiedziałem się od USPS. O dziwno następnego dnia rano dostałem zwrot pieniędzy i prośbę, żebym dał im znać jeżeli jednak zostanie dostarczony!!

Jeżeli więc nie odstrasza Cię moja przygodna z ticino to możesz śmiało kupować. Ja mimo tego, że bardzo mi się mój Ticino podobał (na ręku wyglądał rewelacyjnie) i brakuje mi pilota w kolekcji poszukam czegoś innego:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.