burzaxxx 0 #1 Napisano 24 Sierpnia 2015 WitamMam 2 zegary które maja tą sama usterkę.Po wprawieniu w ruch wahadła, po krótkim czasie zatrzymuje się.Zatrzymuje się w martwej pozycji.Przesuwając troszkę siłowo wyczuwam że wahadło jest zblokowane.Wychył ustawiałem, ale nie ma to wpływu.Mechanizm jak na zdjęciu, W tym temacie jestem zielony - przynajmniej na razie - więc nie chcę narobić szkód Waszym zdaniem jest to jakaś poważniejsza usterka, czy samo przedmuchanie sprężonym powietrzem wystarczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 24 Sierpnia 2015 Trochę za mało danych, a nadto - niejasnych. Co to jest "wychył ustawiałem"? Jedno jest pewne. Sprężone powietrze nic tu nie zmieni. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3 Napisano 25 Sierpnia 2015 Przesuwając troszkę siłowo wyczuwam że wahadło jest zblokowane.W zegarach nie robi się nic na siłę. W tym przypadku można np. wygiąć/wyłamać ząb koła wychwytowego. Chyba bez pomocy lekarza od zegarów się nie obejdzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
burzaxxx 0 #4 Napisano 25 Sierpnia 2015 Trochę za mało danych, a nadto - niejasnych. Co to jest "wychył ustawiałem"? Jedno jest pewne. Sprężone powietrze nic tu nie zmieni.Chodziło mi o śrubę regulującą położenie wahadła. Sprężone powietrze niestety nie pomogło - liczyłem na zaginiony brud pomiędzy zębatkami Zegar wychylałem też w kierunkach przód-tył, ale nic to nie dajeChyba będę musiał iść z nim "w doktory" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach