Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

energy_drink

Timex TW2P72700 IQ Perfect Date

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jest to mój pierwszy post na waszym forum więc jeśli nie ten dział to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie.

Niestety moja przygoda z forum zaczyna się od kłopotu i dotyczy niezbyt szlachetnego zegarka w przeciwieństwie do wiekszości tutajj, jednak mam nadzieję, że będę mógł liczyć na rade fachowców.

Wczoraj przyszedł do mnie powyższy zegarek Timex TW2P72700. Nie jest to mój pierwszy timex, mam ich 5. Jednak pierwszy z seri Intelligent Quartz (taa.. intelligent). 

CHodzi o to, że zegarek posiada 4 wskazówkę, która służy do wskazania dnia miesiąca po wciśnięciu koronki oraz jako sekundnik w chronografie i timerze... niestety w moim egzemplarzu jest ona martwa na godzinie pierwszej i w żadnym trybie nie ma zamiaru drgnąć. 

W instrukcji pisze, ze po wyciągnięciu koronki do poz 2 będę mógł ustawic godzinę a data zmienia się co 2 przejście przez godzinę 12= logiczne ale.. U mnie ani drgnie. Zmieniają się dni tygodnia ale data nadal na pozycji 5 (godzina 1) 

Wydaję mi się, że wskazówka mogła wyskoczyć z mechanizmu (nie jestem świadomy jak to jest połączone) a zegarek zamówiłem na angielskim Amazonie i jedyna opcja to zwrot towaru i pieniędzy. Zegarek mi się podoba i  mam   czas na zwrot (30dni) ale będę próbował znaleść inne wyjście. 

W razie problemów z idenyfikacja mojego modelu na YT można znaleść blizniaczy model o nazwie Timex Yaht racer. Zasada chyba ta sama tylko w sportowym stylu. 

Być może spotkał się ktoś z podobnym problemem w innym zegarku. Czy taką usterkę da sie jakoś naprawić?

Będę dozgonnie wdzięczny za wszelkie porady.

post-82892-0-11559700-1444856986.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstaw jakieś własne dokładne zdjęcie zegarka, może trafiłeś podróbkę  :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet takie zegarki z nizszej polki sa podrabiane?  Po pracy wystawie ale caly mechanizm dziala mala wskazowka na tarczy z dniami tyg przesowa sie i wskazuje dzien tygodnia. Slychac tez ze czwarta wskazowka ma pracujacy mechanizm ale przypomina to odglos ocierania sie elementow jakby kola zebate sie nie zazebialy. Przepraszam ze infantylne okreslenia ale nie znam fachowego nazewnictwa. 

Wieczorem dodam kilka zdjec. Mysle ze jednak bedzie trzeba odeslac go do Amazonu a szkoda bo juz ich nie ma. 

Wlasnie sprawdzilem na amazonie i mysle ze kwestie podrobki mozna pominac. Dostawca zegarka byl timex. Ale oczywiscie przesle zdjecia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.