Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość koziorozec1977

tissot vs junghans

Rekomendowane odpowiedzi

Gość koziorozec1977

witam, niestety mało wiem na temat zegarkó więc prosze o pomoc. W obu firmach znalazłem zegarki za 1000zł któe mi odpowiadają - pytanie więc, któa firma lepsza. Chyba Junghans nie ma w Polsce serwisu i dealera - w ogóle, czy ta firma jest warta uwagi ? A może inną firmę byście podpowiedzieli. Jeżeli ktoś miał coś wspólnego z zegarkami Junghans proszę o opinię, czy warto je kupić.

Poniżej podaję linki do upatrzonych zegarków, jezeli ktoś chce obejrzeć.

Proszę o opinie i pozdrawiam wszystkich

http://www.minuta.pl/x_C_I__P_7515057-7510...94__LN_788.html

http://www.tissot.ch/index.php?mod_collect...2/action_select

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aSioooo z tego działu :evil: poczytaj regulamin,

na Twoje pytanie są inne działy.

Zresztą o tym Tissocie już gdzieś było...

Pozdrawiam.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzaj, to w końcu dział do zadawania pytań. Nie w szwajcarskich, bo Junghans, nie w innych, bo Tissot.

Osobiście wziąłbym Junghansa, bo mi sie bardziej podoba. Skoro jest w Polsce dystrybutor to pewnie jest i jakis serwis, na gwarancji w razie problemów gdzieś wyślą. Coś mi się kojarzy, że Mirek z Gold Topu naprawia Junghansy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Junghans fajniejszy wizualnie jak dla mnie. I nie sądzę, aby były problemy z samym zegarkiem i serwisem w Polsce.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już koledzy wspomnieli nie powinieneś miec problemów z Junghausem w Polsce (w Krakowie sprzedaje je Strojny). Z przedstawionych przez Ciebie propozycji ja wziąłbym chyba Junghausa ale z czarnym cyferblatem, chociaz V8 też ma coś w sobie (ETĘ :lol:). Junghaus jest mimo wszystko mniej sportowy przez co bardziej uniwersalny gdy ma się jeden zegarek.

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość koziorozec1977

czyli Junghans to dobra firma i watra uwagi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czyli Junghans to dobra firma i watra uwagi?

Użyj googla z opcją wyszukiwania zaawansowanego, w miejscu domeny na której mają byc wyszukiwane słowa wpisz: http://www.zegarkiclub.pl/forum a w miejscu "ze wszystkimi słowami" Junghaus i przegryź się przez tematy, powinno to dać pogląd na tą markę, ja z nią nie miałem do czynienia więc się nie wypowiadam.

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Junghans to porządna niemiecka marka z tradycjami.

Co prawda przez ostatnich kilka lat sprzedawali głównie zegarki sterowane radiowo - róźnej maści kwarce, także z lcd, oraz zasilane energią słoneczną, ale mają też automaty na Ecie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mają też automaty na werku produkowanym dla nich przez Japończyków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.