Mistralx 1 #1 Napisano 27 Października 2015 Witajcie, Jestem świeżo upieczonym posiadaczek zegarka Orient FEZ09004W0 (mniej więcej od miesiąca czasu).Od kilku dni mam z moim cackiem problem - otóż zegarek po prostu zatrzymuje się.Nie dzieje się tak ani o konkretnej godzinie, ani po jakimś konkretnym okresie czasu - po prostu nagle stop.Wskaźnik rezerwy wskazuje 40 godzin. Dodam tylko, że zegarek nie był narażony na działanie żadnych czynników zewnętrznych w stylu wysokie temperatury, mróz, woda itp. Nie został też w żaden sposób uszkodzony.Po prostu któregoś dnia spojrzałem na godzinę i coś mi "nie pasowało". Sekundnik się zatrzymał.Kiedy "odciągnę" pokrętło, sekundnik automatycznie zaczyna dalej lecieć. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?Macie pomysł co to może być? Zanim skorzystam z gwarancji, chciałbym się mniej więcej zorientować, w czym może leżeć przyczyna. Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 39 #2 Napisano 27 Października 2015 Przyczyna leży w mechanizmie najprawdopodobniej, nie ma co gdybać od tego jest gwarancja by z niej korzystać. Najlepiej nagraj krótki filmik by w razie czego mieć zobrazowaną usterkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1901 #3 Napisano 28 Października 2015 Bez otworzenia trudno będzie znaleźć przyczynę. Może jakiś paproch w mechanizmie? Zegarek z polskiej dystrybucji? Wysłane z mojego MX_Base przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4 Napisano 1 Listopada 2015 Jak się nie znasz to najlepiej idź do zegarmistrza. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach