Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mistralx

Problem z FEZ09004W0

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Jestem świeżo upieczonym posiadaczek zegarka Orient FEZ09004W0 (mniej więcej od miesiąca czasu).

Od kilku dni mam z moim cackiem problem - otóż zegarek po prostu zatrzymuje się.
Nie dzieje się tak ani o konkretnej godzinie, ani po jakimś konkretnym okresie czasu - po prostu nagle stop.

Wskaźnik rezerwy wskazuje 40 godzin.

Dodam tylko, że zegarek nie był narażony na działanie żadnych czynników zewnętrznych w stylu wysokie temperatury, mróz, woda itp. Nie został też w żaden sposób uszkodzony.

Po prostu któregoś dnia spojrzałem na godzinę i coś mi "nie pasowało". Sekundnik się zatrzymał.

Kiedy "odciągnę" pokrętło, sekundnik automatycznie zaczyna dalej lecieć.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Macie pomysł co to może być?

Zanim skorzystam z gwarancji, chciałbym się mniej więcej zorientować, w czym może leżeć przyczyna.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyna leży w mechanizmie najprawdopodobniej, nie ma co gdybać od tego jest gwarancja by z niej korzystać. Najlepiej nagraj krótki filmik by w razie czego mieć zobrazowaną usterkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez otworzenia trudno będzie znaleźć przyczynę. Może jakiś paproch w mechanizmie?

Zegarek z polskiej dystrybucji?

Wysłane z mojego MX_Base przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się nie znasz to najlepiej idź do zegarmistrza.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.