Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

malawinaka

Witam!

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Poczytuję od dawna :)

Urok starych, mechanicznych zegarków jest magiczny (mam starą Adriaticę-z cudnym sekundnikiem zakończonym na czerwono, i Doxę).

I z innych stron świata Mołnię z głuszcem, która chodzi głośno jak jakaś bomba zegarowa. 

Niestety, mój kochany Mąż ostatnio zabił mi klina: na wstępną, dyplomatyczną sugestię prezentu pod choinkę powiedział, że chciałby... kwarca, srebrnego, na bransolecie. Bo on chce mieć dokładny zegarek, a nie to, co noszę dla ozdoby na ręku (Tissot damski automat). 

Więc zgłębiam temat mechanizmów do kwarców...

Pozdrawiam,

Monika

Ps. Dziękuję za wszelkie porady dla początkujacych! Dzięki nim uniknęłam przynajmniej 2 złych decyzji. I dzięki czytaniu forum nie kupiłam dziś w emocjach ETA F06.111 w odmianach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy, witamy,

Jak już regulamin pozwoli to wstaw proszę zdjęcia tej Adriatiki, podejrzewam, że możemy mieć podobne modele - chodzi mi o zdjęcie koronki, jeśli zachowała się u Ciebie ta oryginalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, kiedy regulamin pozwoli, ale postaram się jak najszybciej: to Spezial, ale jaką ma koronkę-sprawdzę w domu.

Witamy, witamy,

Jak już regulamin pozwoli to wstaw proszę zdjęcia tej Adriatiki, podejrzewam, że możemy mieć podobne modele - chodzi mi o zdjęcie koronki, jeśli zachowała się u Ciebie ta oryginalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zapodaj.net/55abf51676811.jpg.html

Link działa. Dopiero na zdjęciu widać, jak odpada złocenie:(

Mam go prawie 20 lat, używam rzadko.

Ale ostatnio przeżyłam szok: znalazłam ogłoszenie sprzedaży takiego samego zegarka, o tym samym numerze seryjnym w tytule. Co prawda na zdjęciu wyglądało to na trochę inny (6 zamiast 5), ale czy to możliwe???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.