Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pionier

Hacher Uhren

Rekomendowane odpowiedzi

W moich poszukiwaniach po małych niemieckich , niespotykanych manufakturach natknąłem się na markę Hacher.

Mało na forach o tej marce , sądząc po zdjęciach to zegarki są wykonane naprawdę na wysokim poziomie.

Nigdy nie miałem do czynienia z tą marka, nie miałem ich w ręku , dlatego postanowiłem założyć ten temat , z nadzieją , że od Was dowiem się czegoś więcej  o tej marce jak i samych zegarkach, które wyjątkowo mi się spodobały przez charakterystyczny design i siermiężne wykonanie

Firma bardzo młoda bo została założona w 1991 roku w Niemczech, zegarki pracują na mechanizmach ETA ( 2824-2 , Soprod T10, VJ ). Produkowane w całości w Szwajcarii. Siedziba firmy - Frankfurt

Ich portfolio nie jest bardzo bogate , w sumie mnie to nie dziwi,   w ofercie jest pięć modeli.

Diver Squalo, który szczególnie zwrócił moją uwagę.

Mechanizm Soprod T10 (!)

WR 500 m

szerokość 46 mm

wysokość 18 mm

co ciekawe w ofercie jest z tarczą z prawdziwego carbonu

post-10703-0-33237200-1448281441.jpg

Chrono H500 - bardzo mi się podoba chociażby ze względu na nieprzesadzony rozmiar jak na chrono

Mechanizm VJ 7750

WR 50 m

szerokość 41 mm

wysokość 14mm

post-10703-0-36802600-1448282240_thumb.jpg

Atlantis GMT

Mechanizm VJ 7750

szerokość 43 mm

wysokość 14 mm

WR 50 m

post-10703-0-70817100-1448282453_thumb.jpg

Aviateur - widać inspirację Navitimerem Breitlinga ;) dostępna także wersja z białą tarczą

Mechanizm VJ 7750

WR 30 m

szerokość41 mm

wysokość 14 mm

post-10703-0-66777300-1448282692_thumb.jpg

i ostatni model Chronograph Walter Röhrl Edition Pikes Peak

Mechaznizm VJ 7754

WR 100 m

post-10703-0-88542000-1448283229_thumb.jpg

zdjęcia oczywiście z sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-)

Jak dobrze pogrzebiesz w wyszukiwarce forumowej to dowiesz się, że Hacher miał nam przygotować zegarek klubowy, prowadziłem przed długi czas z nimi rozmowy ale częstotliwość odpowiedzi malała, potem już były co 2 tygodnie...więc temat upadł. Zegarki są produkowane przez Sinna a pan Hacher jeśli dobrze pamiętam był pracownikiem Sinna, który postanowił pójść własną ścieżką.

Model Walter Röhrl jest najdoskonalszym dziełem tej małej marki, naprawdę oryginalny i dopracowany projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wątek widzialem, ale poza jednym filmikiem z YT , ktory dodałeś nic wiecej o Hacherze na naszym forum nie znalazłem stad mój temat:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.