Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ely13

Witam serdecznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tu nowy, więc wypada sie przywitać, co z przyjemnością czynię.

Mam na imię Mariusz, jestem z Płocka i trafiłem do Was szperając w sieci w poszukiwaniu informacji na temat zegarka, który mi wpadł w oko.

Ale zanim zapytam, to najpierw tu trochę poszperam i jeśli nic nie znajdę, to będę miał prośbę o pomoc.

Pozdrawiam i do następnego postu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Witamy serdecznie :)

Podczas pierwszego tygodnia na forum masz czas na ,,szperanie" :)

Życzę owocnych poszukiwań.

Marlena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marlena... ładne imię, które towarzyszy mi przez całe życie...

Moja rodzona siostra ma na imię Marlena, a od 5 lat żona rówież... ;)

Kilka słów o mnie: jestem inżynierem konstruktorem i całe życie jestem związany z techniką, mechaniką, fizyką, itp, więc na wszystko co mechaniczne patrzę inaczej niż przecietny Kowalski... co nie jest bez znaczenia dla patrzenia na zegarki.

Pierwsza moja zajawka z zegarkami zaczęła się jeszcze w podstawówce, wiele lat temu - czasy Montany, którą pewno gdzieś w szufladach u rodziców bym znalazł.

Były to zegarki, tanie, na jakie było stać dzieciaka z przeciętnym kieszonkowym.

Później zegarki poszły trochę w odstawkę, z takich czy innych powodów, ale zawsze zwracałem uwagę na to co kto ma na nadgarstku.

Pierwszy troszkę lepszy zegarek kupiłem sobie za pieniądze jakie dostałem od babci - żade szał, bo o kwarcowy Timex, jakiś tani model, ale z sentymentu mam go do dziś.

Potem na rocznicę ślubu żona kupiła mi Seiko, też nic drogiego, ale strasznie mi się podoba i noszę go prawie codziennie.

Teraz pracuję w gronie kolegów, którzy bardzo lubią zegarki, często o nich rozmawiamy, każdy coś tam sobie czasem kupi - jest co oglądać, o czym gadać, czasem zazdrościć lub w drugą stronę - nie zazdrościć, bo dany zegarek się nie podoba... życie...

Następny był Daniel JeanRichard wersja Alfa Romeo, nie żebym był fanem marki włoskich samochodów, ale zegarek bardzo mi się po prostu podoba.

Teraz mi się marzy zegarek z niebieską tarczą, na pasku najlepiej niebieskim.

Szperam, szukam po sieci, tu na forum i mam 2 typy:

droży to Maurice Lacroix Eliros Blue

tańszy, ale pewno niedostępny Vratislavia Conceptum Formmeister blue

Jestem zachwycony tymi dwoma zegarkami, każdy z nich ma coś w sobie i oba są w polu moich marzeń póki co.

Gdy już będę mógł pisać na forum, zwrócę się do forumowiczów, może ktoś podsunie mi inny model w tym samym stylu, w podobnym budżecie...

Dziękuję za uwagę, do następnego posta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Wszystkie Marleny to fajnie kobietki są ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.