Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Danielsson

Orient Bambino z DutyFreeIsland

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, poszedł mi post 2 razy > ten do kasacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różne kraje mają różne prawo podatkowe i stawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że mały Off się zrobił :D

Wozo ale ty kombinujesz. Stać Cię na zakup trzech zegarków to niech Cię i będzie stać na zapłacenie za nie ewentualnego cła. Albo kup dwa a nie kombinuj jak "typowy Polak po szkodzie" Prawda jest taka że kupując zegarek w DutyFreeIsland i tak oszczędzasz (ja zaoszczędziłem 300zł ( 550 zapłaciłem razem z opłatami) Więc nie ma co narzekać. 

Napiszę jak się ma sprawa.

Dzisiaj otrzymałem zegareczek. Listonoszce musiałem zapłacić 109.10 zł. Ogólnie zegarek wyszedł mnie coś około 550zł więc jestem zadowolony bo w Polsce kosztuje 880 złotych. Wiem już co robić i jak robić jak przesyłka jest "zatrzymana w cle" Na pewno to nie moje ostatnie zakupy w DutyFreeIsland. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Dla szukających kiedyś info w sieci na ten temat napiszę krok po kroku co trzeba robić (pewnie jest/będzie więcej osób takich jak ja)

1, Kontrolujemy status przesyłki

2. Jeżeli jest "zatrzymana  przez urząd celny" a potem "zatrzymana w cle" czekamy cierpliwie aż do domu przyjdzie list. 

3. Kiedy przyjdzie nam list, otwieramy go, pośród wielu informacji (których zapewne nie będzie nam się chciało czytać )będzie tam podany adres email. Wysyłamy na niego potwierdzenie w PDF z PayPal, dotyczące naszej wpłaty za dany przedmiot.

4.Cierpliwie czekamy aż pojawi się informacja " Przekazany do doręczenia" 

5. Przesyłka powinna pojawić się do dwóch, lub trzech dni od powyższej informacji. Przygotowujemy się na opłaty, które pobierze listonosz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że mały Off się zrobił :D

Wozo ale ty kombinujesz. Stać Cię na zakup trzech zegarków to niech Cię i będzie stać na zapłacenie za nie ewentualnego cła. Albo kup dwa a nie kombinuj jak "typowy Polak po szkodzie" Prawda jest taka że kupując zegarek w DutyFreeIsland i tak oszczędzasz (ja zaoszczędziłem 300zł ( 550 zapłaciłem razem z opłatami) Więc nie ma co narzekać. 

Spoko, spoko :D Stać mnie na dodatkowe opłaty. Wiem też jaka jest różnica przy zakupie moich zegarków z cenami w PL i ile oszczędzam. Prawda jest też taka, że gdybym nie liczył się z cenami to bym kupił w PL a nie zamawiał z końca świata. Przy takich kosztach jak tobie naliczyli nawet bym się nie zastanawiał tylko ryzykował darmową przesyłkę. Tylko w moim przypadku temat dotyczy ok. 700zł dodatkowych kosztów a za to już można kupić kolejny zegarek :) No cóż...typowy Polak jestem  :D Zanim coś kupie to tydzień szukam w sieci informacji i opinii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dniem dzisiejszym stałem się fanem marki Orient. Bambino jest prześwietnie wykonany. Nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy kupują kwarcową Adriaticę za 7 stów. Serio  napis "swiss made" jest taki drogi ? czy to ten "prestiż" ? Wg mnie bardziej prestiżowy jest Orient niż te śwajcary do 700 złotych.

Wozo jak 7 stów to bezapelacyjnie wysyłka płatna. Ja zapłaciłem sto złotych opłat, a to można przeboleć. Najwyżej zwrócą Ci koszta wysyłki, jak Vat i cło doliczą w PL. Takie moje zdanie.

PS: to mój pierwszy zegarek firmy Orient. Jak wszystkie wykonane są z taką dbałością to za taką cenę rewelacja.

Celuje teraz w model Eminence, tylko nigdzie nie jest już dostępny ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bambino to piękna linia, a wybrałeś z pośród niej perełkę.

Warto zapłacić wszelkie podatki :)

Niech się dobrze nosi i sprawia przyjemność

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakończę temat bo być może ktoś będzie szukał informacji na temat dodatkowo płatnej przesyłki w tym sklepie.Moje zegarki dzisiaj dotarły. Zamówiłem 2 szt bo trzeci się niestety wyprzedał zanim złożyłem zamówienie. Przesyłkę wybrałem dodatkowo płatną z obawy o naliczenie cła - za 2 zegarki 160zł (cło + podatek by wyszło ok 450-500zł) Zamawiane były w ubiegłą środę czyli przesyłka szła 6 dni roboczych. Zegarki zakupione z pudełkami zatem paczka była dosyć spora. Zero problemów - na paczce jedyna naklejka z adresem UK. Pod nią jest jeszcze jakaś mała zaklejona etykieta, nie wiem co na niej jest bo przy próbie dostania się do, niej targa się...

Pytanie do autora tematu i innych osób kupujących w tym sklepie. Dostaliście jakąś fakture zakupu? Bo ja oprócz zegarków, instrukcji i karty gwarancyjnej - nic więcej.

* na drugim załączonym zdjęciu widać pudełka. Są to jedynie tekturowe opakowania a w środku dopiero znajdują się klasyczne, twarde dobrze wszystkim znane opakowania zegarka.

post-67239-0-88049300-1453388961_thumb.jpg

post-67239-0-30708500-1453388964_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktura powinna być dostępna w mailu lub w swoim profilu danego sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w przypadku dwóch zegarków cena za płatną przesyłkę wzrosła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w przypadku dwóch zegarków cena za płatną przesyłkę wzrosła?

Tak, przy zakupie każdej kolejnej sztuki koszt płatnej wysyłki wzrasta ale nie o 100%.

1szt - ok 100zł

2szt - ok 160zł

3szt - ok 220zł itd.

Ceny zmieniają się wraz z kursem dolara, podobnie jak z cenami zegarków. Przy wybraniu opcji z pudełkami wysyłają max. 2 szt w paczce. Kolejne przychodzą w osobnych przesyłkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z ta faktura? Masz dostępna w profilu na sklepie?

Gwarancja podbita?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W gwarancji wbita taka mała, okrągła, śmieszna pieczątka wielkości monety 1gr :) Brak wpisanego modelu i daty zakupu. Po zalogowaniu się na swoje konto i wejściu w ostatnie zamówienie jest opcja "print order" i wtedy wyświetla się coś podobnego do faktury z kosztami zakupu, modelami zegarków, cenami, danymi sklepu i nabywcy. Trochę inaczej wygląda niż nasza faktura VAT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos podobnego czy faktura?:>

Tam chyba powinno byc po angielsku wszystko napisane... Jak to nie problem to moze daj fotke :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W gwarancji wbita taka mała, okrągła, śmieszna pieczątka wielkości monety 1gr :) Brak wpisanego modelu i daty zakupu. Po zalogowaniu się na swoje konto i wejściu w ostatnie zamówienie jest opcja "print order" i wtedy wyświetla się coś podobnego do faktury z kosztami zakupu, modelami zegarków, cenami, danymi sklepu i nabywcy. Trochę inaczej wygląda niż nasza faktura VAT

to raczej to co opisujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos podobnego czy faktura?:>

Tam chyba powinno byc po angielsku wszystko napisane... Jak to nie problem to moze daj fotke :)

pozdrawiam

Coś podobnego do faktury bo u nas w PL na fakturze są dane szczegółowe sklepu.

Masz fotke. Moje dane wycięte a kwoty zamazane. :D Jeszcze jakieś pytania? :)

post-67239-0-25123100-1453400274_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to wyglada na zwykłe potwierdzenie zamówienia. Na fakturze jak słusznie piszesz, powinny byc dane sprzedającego itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nic innego na koncie ani na mailu nie ma. Dlatego pytam osoby które już zamawiały w tym sklepie czy w załączniku do przesyłki nie było dowodu zakupu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a czy ktoś z forum próbował korzystać z międzynarodowej gwarancji na zegarki zakupione na dutyfreeisland? To, że serwis Orienta w Warszawie robi problemy z każdym zegarkiem zakupionym poza PL to wiem bo czytałem cały temat na forum. A jak Citizen i Seiko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pytanie czy jeśli honorują międzynarodową gwarancję to zrobią to bez dowodu zakupu którego dutyfreeisland najwyraźniej nie daje? Z doświadczenia wiem (pare ładnych lat pracowałem na serwisie), że w Polsce liczy się przede wszystkim dowód zakupu. Karta gwarancyjna to drugorzędna sprawa - zawsze można wydać dodatkową kartę (chyba, że są tam od razu wklejone numery seryjne produktu ale to rzadkość bo zwykle się je wpisuje samemu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje spostrzeżenie z ostatniego czasu......

DF=Kupno i wysyłka czas od środy do czwartku 7 dni.

Dodatkowa płatność ok 25$ z HK do GB Royal Mail

z GB do D idzie GLS do PL również GLS jak wyjdzie z GB szukajcie na GLS!!!

Szybko sprawnie i bez niespodzianek opakowanie/pudełko firmowe.

25 $ za pudełko i brak nerwów w przypadku mnie warto bo trochę tu wyszło $.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość naw3

Mi się udało Bambino z duty kupić bez niespodzianek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.